Hlavní obsah

Teplice na Sparta umí zahrát

Gambrinus liga dnes uzavře své sedmé kolo a to dvěma dohrávkami. Kromě večerního zápasu Slavie na zlínské Letné se před televizními obrazovkami představí Teplice, které se pokusí tentokrát na pražské Letné porazit Spartu.

Článek

Úkol to pro žlutomodré rozhodně nebude jednoduchý a to už z toho pohledu, že Sparta prozatím vévodí ligové tabulce. S velkou pravděpodobností tomu tak bude i po dnešku, kdy Spartu může z čela sesadit Slavie, ale ve Zlíně by musela vyhrát vyšším rozdílem a tým z Letné naopak podlehnout Teplicím. Nic však není nemožné a svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky se jistě budou muset o tři body poprat ze všech sil stejně jako ve čtvrtek v Záhřebu. S tamním Dinamem sehráli velmi dobrou partii a výsledek 0:0 jim dává nadějnou šanci do odvety.

„Navíc je dobře, že nemáme další zraněné. Rádi bychom zopakovali výsledek s Brnem, kde jsme dva nula vyhráli,“ vzpomíná letenský kouč na zápas z minulého týdne, v němž Sparta dobyla moravskou metropoli.

Zajímavé vítězství si však před týdnem připsaly i Teplice. Severočeši totiž doma dokázali porazit ambiciózní Ostravu, díky čemuž se navíc dostali do vrchní poloviny tabulky. „Výhra nad týmem, jako je Ostrava, pro nás měla velkou cenu a teď před námi je další velká výzva. Sparta hraje velmi dobře a o to větší motivací pro nás bude,“ řekl teplický trenér Jiří Plíšek, jenž má v kádru hned několik bývalých Sparťanů a sám ještě nedávno pracoval jako skaut soupeře. V sestavě Teplic bude chybět obránce Lukáš, který si musí odpykat trest za zranění Martina Müllera.

Tepličtí vstoupí do utkání podle bookmakerů společnosti bwin v roli velkého outsidera a vsadit si tak na ně můžete v kursu 8.25. Remízu ocenili kursem 4.00 rovné. Na Pražského favorita najdete u stejné společnosti kurs 1.35.

Reklama