Hlavní obsah

Tottenham dnes hostí Everton

V dnešním utkání 2. kola Premier league bude chtít trenér Kohoutů Martin Jol spolu s celým týmem zapomenout na úvodní porážku a napravit tak proti Evertonu nepříliš vydařený start do soutěže.

Článek

Spurs v prvním zápase zavítali na hřiště nováčka ze Sunderlandu. Kohouti byli v zápase favoritem, ale Sunderland v nastaveném čase druhého poločasu dokázal vstřelit jedinou branku zápasu a strhnout tak vítězství na svou stranu. Šťastným střelcem byl Michael Chopra.

„Loni se nám rovněž nevydařil start do soutěže, když jsme prohráli s Boltonem. V druhém zápase jsme se zvedli a podařilo se nám zvítězit. Pokud se vám ale podaří vyhrát první zápas, máte dobrý základ, na kterém se dá stavět,“ říká kouč domácích.

Martin Jol se dnes pokusí oživit útok, a tak by mohl místo Dimitara Berbatova po boku Robbieho Keana nastoupit Darren Bent, který přišel v létě z Charltonu za 16,5 mil. Liber. Kouč domácích má na soupisce ještě jednoho výborného útočníka - 24letého Jermaina Defoe. Do zápasu nezasáhnou obránci Ledley King, Young-Pyo Lee, Benoit Assou-Ekotto a defenzivní posila ze Southamptonu Gareth Bale. Dá se proto očekávat, že se obraná řada ve složení Chimbonda-Gardner-Kaboul-Stalteri příliš nezmění.

Everton si v prvním zápase poradil s Wiganem. Skóre otevřel v 26. minutě hlavičkující Leon Osman a druhou branku přidal v 75. minutě Victor Anichebe. Za Wigan už pouze korigoval deset minut před koncem Antoine Sibierski.

Trenér hostí David Moyes nemůže dnes počítat s obráncem Leightonem Bainesem, který se zotavuje po zranění kolenních šlach. Mimo hru zůstávají ofenzivní záložník Tim Cahill a útočníci James Vaughan a James McFadden. Nová posila do zálohy Phil Jagielka, který přišel ze Sheffieldu, by měl znovu zůstat na lavičce. Kouč Evertonu nebude nejspíš měnit vítěznou sestavu ze soboty. V útoku by se tak mělo opět představit útočné duo Anichebe - Johnson, které bude podporovat tříčlenná záloha ve složení Leon Osman, Lee Carsley, Mikel Arteta.

„Tottenham prohrál se Sunderlandem, což ukazuje náročnost Premire league, protože většina lidí věřila ve výhru Spurs. Domácí budou chtít dát do dnešního zápasu maximum, takže nás nečeká jednoduchý zápas,“ říká kouč David Moyes.

Loni dokázal Everton zvítězit na půdě Tottenhamu 2:0, ten mu však oplácel stejnou mincí a venku proti klubu z Liverpoolu vyhrál 2:1.

Podle sázkové kanceláře bwin je favoritem zápasu domácí Tottenham, na jehož výhru je kurs 1.80. Na vítězství Evertonu určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 4.30. Na neprohru domácích je kurs 1.15.

Reklama