Hlavní obsah

Toulouse se chce pokusit o zázrak

Téměř ideální vstup do sezony mají za sebou fotbalisté Liverpoolu. Anglický tým v Premier League zatím ztratil body jen s Chelsea a má nakročeno do Ligy mistrů poté, co v předkole uspěl na hřišti Toulouse. Dnes se svůj postup chystá zpečetit doma na Anfield Road.

Článek

Být fanouškem Liverpoolu znamená v posledních týdnech být šťastný. Tým trenéra Beniteze musel hned od začátku nové sezony bojovat na dvou frontách a na obou se mu zatím daří. V nejvyšší anglické soutěže hráli dva z prvních tří zápasů venku a v obou uspěli - na hřišti Aston Villy zvítězili 2:1 a v Sunderlandu o víkendu 2:0. Jako jediní navíc dokázali sebrat body Chelsea, proti které si odbyli domácí premiéru, po remíze 1:1. Priorita Liverpoolu je ale jasná - dostat se do Ligy mistrů. Kdyby se to loňskému finalistovi nepovedlo, bylo by to neomluvitelné. 'Reds' ve třetím předkole čekal francouzský tým Toulouse, na jehož stadionu se hrál první ze dvou zápasů, a už na něm Liverpool prokázal svou sílu. Jedinou branku viděli diváci na konci prvního poločasu, kdy udeřil hostující Voronin a dal tak svému mužstvu skvělou pozici do dnešní odvety. V ní se kromě zraněného Stevena Gerrarda neobjeví ani Jamie Carragher, který si během zápasu proti Sunderlandu zlomil žebro. Víkendový zápas nedohrál se zlomeným nosem ani Sami Hyypiä, podle Benitezova vyjádření by už ale dnes mohl hrát.

Španělský kouč dnes sice nebude moci poslat na hřiště nejsilnější sestavu, hosté mají ale problémy sami se sebou. Toulouse se letos povedl jediný zápas, v němž před více než dvěma týdny doma porazili úřadujícího mistra z Lyonu. Jinak se ale hráčům trenéra Baupa nedaří. Na úvod sezony prohráli na hřišti Valenciennes, po úspěchu s Lyonem nestačili doma na Štrasburk a o víkendu uhráli na stadionu v Nice bod za remízu 1:1, když vyrovnávali až těsně před koncem. Když se to sečte s úvodním utkáním proti Liverpoolu, nemá Baup příliš důvodů jásat, tím spíš, že ani dnes nebude moci počítat s některými hráči - Dominique Arribage, Congre a Ebondo nenastoupili už proti Nice a v sestavě jejich jména nefigurují ani dnes. Kouč Toulouse přesto neklesá na mysli a před těžkým utkáním v Liverpoolu ještě doufá v obrat. "Remíza z Nice by nám měla psychologicky pomoci. Máme za sebou těžkou sérii utkání, do Liverpoolu ale cestujeme s cílem něco uhrát. Jinak by nemělo smysl tam vůbec jezdit," prohlásil Baup, který podle svých slov zvolí strategii tak, aby Liverpool zaskočil.

Pro jeho sny ovšem bookmakeři nemají příliš pochopení, a proto vypsali Liverpool jako jasného favorita s kursem 1.25. Myslíte si, že Toulouse dokáže v Anglii remizovat nebo dokonce zvítězit? Potom si vsaďte na neprohru Francouzů, kurs je rovných 3.00. A pokud se chcete večer bavit, počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live!

Reklama