Hlavní obsah

Uspěje Everton proti Arsenalu i podruhé?

Před týdnem a půl hostil v desátém kole Premier League Arsenal na svém novém stadionu Everton. Po remíze 1:1 byli určitě spokojeni spíše hosté; dnes se karty obrátí a výhodu domácího prostředí v pohárovém utkání budou mít Toffees.

Článek

Ti letos zažívají stejně jako loni velmi dobrou sezonu. V Premier League jsou momentálně na sedmé příčce, dokázali porazit například svého městského rivala Liverpool nebo Tottenham. Na svém kontě mají pouhé dvě porážky, když druhá z nich přišla tento víkend v utkání s Fulhamem. Základem úspěchu týmu Davida Moyese je kvalitní obrana a velice produktivní útok. Hlavními hvězdami mužstva je ofenzivní duo Tim Cahill - Andy Johnson. Cahill je podle anglického hráčského hodnocení momentálně třetím nejlepším hráčem soutěže a Johnson v tomto žebříčku figuruje dokonce na druhé příčce těsně za prvním Barrym z Aston Villy. Everton nemůže dnes počítat s Gary Naysmithem, naopak po zranění hlavy se vrací David Weira a Nuno Valente, který laboroval se svalem.

Gunners se vůbec nevyvedl úvod ročníku, poté ale šla jejich forma výrazně nahoru. Nyní ovšem jako by se sinusoida znovu obracela směrem dolu. Začalo to porážkou v Lize mistrů na hřišti CSKA Moskva, dále svěřenci Arsene Wengera nezvítězili v už zmiňovaném utkání s Evertonem, v domácí odvetě s ruským mistrem uhráli pouze remízu a tento víkend dokonce podlehli West Hamu. V posledním utkání měl navíc velice zajímavý incident Wenger, když došlo k potyčce mezi ním a trenérem Kladivářů Pardewem. "Pro Arsena není typické se takto rozčílit, on je chladný a klidný. Zřetelně v něm něco vybuchlo, ale to se stane," komentoval úlet trenéra Arsenalu Alan Irvine, asistent kouče Evertonu. Dobrou zprávou pro Wengera určitě je, že do zápasového tempa by se měl vrátit Phillipe Senderos, který byl zraněn od červnového mistrovství světa. Podle všeho dnes dostanou šanci další hráči, například Denilson nebo Aladier.

Dnešní souboj nemá podle bookmakerů výrazného favorita. O něco více věří experti společnosti bwin domácím, na které vypsali kurs 2.35. Remízu si u stejné společnosti vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství Gunners 2.70.

Reklama