Hlavní obsah

Vítkovice očekávají oblíbeného soupeře

, 13. října 2006

První čtvrtina české hokejové extraligy rychle odplynula a již byla načnuta i ta druhá. Po včerejší předehrávce je jasné, že Slavia z krize zcela nevybředla a zůstane na posledním místě. Patnácté kolo je roztažené do tří dnů a největší porce zápasů se odehraje dnes. Na zajímavé utkání se jistě mohou těšit diváci ve Vítkovicích.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Sparty Petr Bříza (uprostřed) likviduje šanci vítkovického Jiřího Burgra.

Článek

Tamní fanoušci se museli při čekání na první výhru svých oblíbenců obrnit trpělivostí. Vítkovičtí hráči se zvedli až při sérii třech zápasů, které odehráli na vlastním ledě. První čtvrtinu pak tým zakončil prohrou na ledě soupeře, za nímž cestují velmi neradi, i když se mu momentálně nedaří. Hráči domácího celku si budou muset dát pozor na začátek zápasu, protože se v těch minulých velmi pomalu rozjížděli. Neplatí to však pro Gulašiho s Mikulíkem, kteří by na ledě měli pro zranění chybět. Vítkovice budou spoléhat při nejslabším útoku v lize na obrozeného brankáře Pince, který se už vyšplhal v rámci celé extraligy v úspěšnosti zásahů na druhé místo.

Zlín by za normálních okolností měl k dispozici na stejném postu také velkou oporu, ale Murín stále není schopen kvůli zranění z tréninku chytat a Jakub Čech je se svou úspěšností hluboce pod 90 %. Klub začal sezónu zcela opačně než jeho dnešní soupeř, ale kolem poloviny první čtvrtiny došlo ke krizi a od té doby se pohybuje jako na houpačce, když výhra střídá prohru. Mimo hru by v poli kromě již delší dobu chybějících hráčů mohl být i Kašpařík. Zlínskou obranu již opustil podle předpokladů Sekeráš, kterého přišel nahradit Novotný. Nejlepší střelec klubu Tomík naopak zatím do Švédska tolik nespěchá.

Bookmakeři bwin zohlednili problémy hostujícího týmu na brankářském postu a dosti výrazně favorizují domácí. Na Vítkovice vypsali kurs 1,9 a očekávají tedy, že se domácí dotáhnou na hosty na jediný bod. Zlínu se na ledě dnešního soupeře nedaří. Z posledních osmi zápasů sehraných na něm během základní části minulých čtyř sezón zde dokázal bodovat jenom jednou. Dnes si na jeho případný úspěch lze vsadit v kursu 3,1.

Reklama