Hlavní obsah

Jsem malá na takhle silový tenis, mrzelo českou hrdinku po vyřazení z Australian Open

Melbourne

Ve druhé sadě favoritku trápila, kladla houževnatý odpor, nakonec ale česká tenistka Barbora Strýcová stejně jako ve čtyřech předchozích zápasech proti Viktorii Azarenkové neuhrála ani set a svoji senzační jízdu letošním Australian Open zakončila v osmifinále. Se svým vystoupením v Melbourne je spokojená, ale chtěla by svoji hru posunout ještě výš.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Nespokojená česká tenistka Barbora Strýcová během osmifinále Australian Open.

Článek
Fotogalerie

„Proti takové hráčce musíte ze sebe odevzdat úplně všechno, což jsem udělala, ale nestačilo to. Musíte vždy zkoušet udělat něco navíc a už tím se dostáváte pod tlak. Ke konci mě trochu bolely nohy. Zkrátka jsem nebyla lepší hráčkou," citují českou tenistku oficiální stránky turnaje.

Zatímco v první sadě nedokázala rodačka Plzně nátlakové hře Bělorusky odolávat a kupila chyby, ve druhém dějství se jí dařilo díky perfektnímu pohybu i pestré hře s náběhy na síť a čopovanými bekhendy strojové tempo favoritky rozbíjet. V přestřelkách od základní čáry jinak příliš šancí neměla.

Azarenková může pomýšlet na trofej

„Nejsem dost velká na to, abych mohla hrát tenhle silový tenis. Nemám na to sílu. Přála bych si někdy, abych ji měla. Na druhou stranu ráda měním hru, když můžu po servisu chodit na síť. Hraji tak, protože jsem malá. Musím být v něčem lepší, alespoň mám na tréninku ještě na čem pracovat, " vysvětlovala devětadvacetiletá Češka.

Z Azarenkové se obzvlášť v Melbourne už stala její osudová soupeřka, protože hlučná Běloruska ji vyřadila potřetí za sebou. „Letos byla ale obzvlášť hladová. Loni se mi zdála přeci jen taková nevyrovnaná. Teď je ale vidět, že zamakala na mentální i fyzické stránce. Myslím, že je jedna z těch, kdo může pomýšlet na trofej," vysekla poklonu soupeřce.

Sama však může být se svým letošním vystoupením v úvodním grandslamu sezóny nadmíru spokojená. Odváží si mimo jiné velmi cenný skalp světové trojky Garbině Muguruzaové a z českých hráček se dostala letos nejdále.

„Jsem velmi šťastná, že jsem tady uhrála tři kola. Kdyby mi to někdo řekl před turnajem, asi bych mu nevěřila. Jsem spokojená," dodala Strýcová.

Reklama

Související témata:
  1 : 6, 3 : 6 Bejlek - Rybakinová 1 : 6, 3 : 6 konec
20240429T19 : 15:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová
  6 : 4, 7 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 7 : 6 konec
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Skreč Menšík - Auger-Aliassime Skreč konec
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Nadal - Lehečka dnes 21 : 30
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka