Hlavní obsah

Kariéru Clijstersové ohrožuje zraněné zápěstí

HASSELT

Pět měsíců po operaci zápěstí se belgická tenistka Kim Clijstersová dočkala návratu na kurty, před domácím publikem v Hasseltu její radost ale netrvala dlouho. V sobotním semifinále s Ruskou Bovinovou se její zranění obnovilo a podle lékařů je v ohrožení aktivní kariéra bývalé světové jedničky.

Foto: ČTK/AP

Kim Clijstersová

Článek

"Tohle zranění může znamenat konec její kariéry," řekl listu De Morgen turnajový lékař Bruno Willems, jenž zraněnou Clijstersovou vyšetřil. "Řekněme si to upřímně - je to pro Kim drama. Doufám, že se ještě vrátí, ale jsem pesimista," dodal lékař.

Trenér Clijstersové Marc Dehous v neděli mluvil pouze o předpokládaném konci sezóny. "Podle toho, jak teď situace vypadá, si nemyslím, že se k turnajům ještě letos vrátí," řekl kouč. Bolest ucítila belgická tenistka ve chvíli, kdy udeřila míček při returnu.

Dehous odmítl spekulace, že by jeho svěřenkyně návrat uspěchala. "Kim v poslední době trénovala na sto procent a neměla nejmenší problémy," argumentoval trenér. Cestu do semifinále skutečně neměla nijak trnitou: oba zápasy vyhrála 2:0 na sety, v druhém kole vyřadila Ivetu Benešovou.

Při květnové operaci lékaři odstranili jednadvacetileté Clijstersové ze zápěstí cystu. Ačkoli se po zdravotní stránce trápí, může ji hřát pocit, že v soukromém životě je šťastná. Se svým australským snoubencem Lleytonem Hewittem si na únor naplánovali svatbu.

Reklama