Hlavní obsah

Ovace pro tenisovou královnu! Kvitová zářila na Zlaté tretře, fanoušci nadšeně aplaudovali

Praha

Znovu září. Petra Kvitová sice kvůli zdravotním problémům nemůže svým fanouškům rozdávat radost na tenisových kurtech, přesto se opět předvedla jako opravdová královna. České diváky nadchla na atletickém mítinku Zlatá Tretra, kde v slušivých bílých šatech zdravila ostravské publikum z otevřeného vozu, který pojížděl po dráze.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Petra Kvitová potěšila fanoušky na Zlaté tretře

Článek

Je velkou fanynkou fotbalové Slavie. V hledišti úřadujícího českého mistra se také v minulosti již několikrát objevila. Teď však dvojnásobná wimbledonská šampionka potěšila i ostravské fanoušky.

Nadšeným divákům mávala tenisová královna během Zlaté tretry z otevřeného vozu, který pojížděl po dráze stadionu. A od fanoušků si vysloužila obrovské ovace.

Návštěva v Motole

Kvitová tenisovou přestávku využívá i k dalším činnostem. Před nedávnem mimo jiné navštívila akutní dětské lůžkové rehabilitační oddělení v pražském Motole, kde se také vyjádřila ke svému zranění.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva herec Zdeněk Svěrák, fyzioterapeut Pavel Kolář, tenistka Petra Kvitová a Bára Nesvatbová otevřeli novou dětskou lůžkovou rehabilitaci v nemocnici Motol.

"Mám minuty, kdy to bolí hodně a minuty, kdy to necítím vůbec. Je to v návalech, ale za týden se to hodně zlepšilo," říkala vítězka dvou letošních turnajů.

Kvitová se zranila těsně před startem French Open, když si přivodila natržení svalu v předloktí levé ruky, kterou hraje. „Vyhrkly mi slzy do očí a ten trénink jsem ihned skončila," popisovala nešťastný moment.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová po vítězství nad Kristinou Mladenovicovou.

Cílem české šampionky je stihnout letošní Wimbledon, který v minulosti dvakrát vyhrála. Nejslavnější turnaj světa začíná 1. července.

"Časově zatím vůbec nevím, jak to bude. Budu dělat vše pro to, abych tam byla. Už si dokážu občas i vyčistit zuby," dává naději fanouškům šampionka.

Reklama

Související témata: