Hlavní obsah

Peschkeovou čeká v mixu hvězdný pár Serena Williamsová, Roddick

MELBOURNE

Česká tenistka Květa Peschkeová je na Australian Open nasazenou jedničkou ve smíšené i ženské čtyřhře. Vstup do turnaje už dnes spolu se slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou zvládly, nicméně fedcupovou vítězku ještě na turnaji čeká náročné první kolo mixu - v něm se spolu s Američanem Mikem Bryanem postaví proti nově sestavené hvězdné dvojici Andy Roddick, Serena Williamsová.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Česká fedcupová reprezentantka Květa Peschkeová

Článek

Bývalé světové singlové jedničky z USA spojí v Melbourne síly s výhledem na olympijské hry v Londýně, v jejichž programu bude poprvé od roku 1924 smíšená čtyřhra. Zatímco Williamsová už v mixu dva grandslamové tituly v úvodu své kariéry získala, pro Roddicka by mělo jít ve smíšené čtyřhře o první představení.

Aktuálně však není jisté, zda se vítěz US Open z roku 2003 své premiéry v mixu dočká. V dnešním utkání druhého kola dvouhry proti domácímu Lleytonu Hewittovi si totiž Roddick poranil nohu a za stavu 1:2 na sety vzdal.

Pro deblové specialisty je i mix důležitou soutěží, Serena s Roddickem ovšem berou svůj společný start spíše v tréninkovém duchu. Dokonce se teprve ve středu začali bavit o tom, na jaké straně bude kdo z nich hrát.

"Zapomněli jsme to prodiskutovat. Až včera jsme si psali s Andym a on se mě ptá: 'Na jaké straně chceš hrát?'," řekla se smíchem Williamsová po dnešní výhře nad Barborou Záhlavovou-Strýcovou v druhém kole dvouhry. "Já hraju vždycky na forhendové straně a jemu je to jedno, což je dobře," dodala mladší ze sesterské dvojice, jež 14 ze svých 27 grandslamových titulů získala ve smíšené a ženské čtyřhře.

Výměnou za právo hrát na forhendu nechá Williamsová svého partnera podávat jako prvního. "Nejdřív jsem si myslela, že bych měla začít já, ale nakonec jsem si řekla, ať se cítí jako macho, nechám ho servírovat prvního," pokračovala v lehkém tónu jedna z největších hvězd tenisové historie. "Los máme těžký, ale výzvy máme rádi. Proč nezačít hned s těmi nejlepšími," řekla k dvojici specialistů Peschkeová, Mike Bryan.

Reklama