Hlavní obsah

Španělské tenistky ustoupily od bojkotu Fed Cupu

MADRID

Šestice španělských tenistek, která hrozila bojkotem příštího ročníku Fed Cupu, se dohodla s národní federací (RFET) a od svého úmyslu ustoupila. María José Martínezová, Carla Suárezová, Anabel Medinaová, Arantxa Parraová, Lourdes Domínguezová a Nuria Llagosteraová dosáhly svých požadavků, aby se svaz více věnoval ženskému tenisu.

Článek

Dohodu vyjednala vládou řízená Sportovní rada. "Dohoda je velmi pozitivní a drtivá většina požadavků hráček byla splněna," prohlásil ministr sportu Jaime Lissavetzky.

Tenistkám se nelíbilo, že svaz nepodporuje přípravu elitních hráček a špatná je i výchova mladých talentů. Celkově žije ženský tenis ve Španělsku ve stínu toho mužského. Ke změně tohoto postoje byla ustanovena pracovní skupina složená z hráček, trenérů a zástupců svazu. Ta bude řešit otázky sponzoringu, různých investic, zdravotního zabezpečení hráček a možné reformy národních soutěží.

Pětinásobné vítězky Fed Cupu tak mohou pro první kolo Světové skupiny II příštího ročníku, které sehrají v Estonsku, počítat opět s těmi nejlepšími.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.