Hlavní obsah

Zbrojovka chce hned zpět mezi elitu. Cokoli jiného by byl alibismus, tvrdí kapitán Melichárek

Brno

Fotbalisté Brna vstoupí nedělním domácím utkáním s Jihlavou (18 h) do nového ročníku druhé ligy s myšlenkami na okamžitý návrat mezi elitu. „Jiný cíl mít ani nemůžeme. Cokoli jiného by byl alibismus. Všichni v kabině to mají v hlavách,“ tvrdí kapitán Zbrojovky Dušan Melichárek. Podle něj bude mimořádně důležitý vstup do soutěže. „Z utkání s Jihlavou potřebujeme před našimi fandy tři body,“ uvědomuje si brankářská jednička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Brna Dušan Melichárek.

Článek

Brněnský trenér Roman Pivarník apeluje na hráče, že k fotbalovosti musí i ve druhé lize přidat enormní bojovnost. „Chceme se prezentovat kombinační a nátlakovou hrou," plánuje kouč. Kromě vysoké porážky v Nitře se mužstvu v přípravě dařilo. „Všichni ale víme, že mistrovské zápasy jsou o něčem jiném. Musíme do toho od začátku šlapat naplno a v průběhu sezóny se pořád zlepšovat," plánuje.

Zbrojovku po sestupu z nejvyšší soutěže opustili litevský stoper Kijanskas, záložníci Kratochvíl s Acostou, kteří přestoupili do Jablonce, i ruský útočník Bazeljuk. Smlouva vypršela Juharovi a Polákovi, jehož návrat po zranění je ale stále v jednání. Přišli naopak obránce Eismann, záložníci Štepanovský (oba Karviná), Bariš (Zlaté Moravce) a Bartolomeu (Zlín) i útočník Magera (Mladá Boleslav). „Snažili jsme se přivést pro nás dostupné hráče v souladu s naší nastavenou filozofií. Chceme výkonnostně posouvat mladé fotbalisty a doplnit je zkušenějšími," nastiňuje Pivarník.

Kádr není ještě uzavřený. „Situace je pořád živá a do konce přestupního období začátkem září máme ještě čas na příchody i odchody. Rozhodně dojde k určité redukci," prozradil sportovní manažer Tomáš Požár.

Pivarník stále přemýšlí o základní sestavě, v níž Zbrojovka nastoupí do střetnutí dvou celků, které ještě na jaře působily v nejvyšší soutěži. „Mám na několika postech otazníky, v přípravě na sebe upozornili třeba i mladíci Jambor s Křížem. Bude strašně důležité trefit se do zahajovací jedenáctky," ví dobře.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.