Hlavní obsah

Fotbalisté Fulneku myslí hned na postup do nejvyšší soutěže

OSTRAVA

Velké plány má nováček druhé fotbalové ligy z Fulneka, který chce bojovat o postup mezi elitu. I když ve druhé nejvyšší soutěži ještě nikdy nepůsobil, místa uprostřed tabulky mu budou málo. Vysoké ambice ve čtvrtek na tiskové konferenci deklaroval zejména předseda představenstva Roman Mroček.

Článek

"Chceme postoupit do první ligy. Já říkám, že druhá liga je za trest, stojí hodně peněz a celkem nic z toho není. Proto se nespokojím s tím, abychom ji jen hráli, ale chceme postoupit," řekl dnes novinářům předseda představenstva Roman Mroček.

Ve Fulneku se druhá liga hrála už letos, místní stadión využívaly Jakubčovice, které však po sezoně prodaly licenci Dukle Praha. Fotbalový stánek sice vyhovuje normám pro druhou nejvyšší soutěž, ale v případě postupu by musel projít zásadní přestavbou. "Záleží, jak se k tomu postaví město. Buďto nás bude podporovat a my zůstaneme, anebo ne a odstěhujeme se jinam," řekl Mroček.

Daněk: Líbí se mi ambice vedení

O finanční podporu se klub se zastupitelstvem přel letos v létě. I když neuspěl, ve městě sídlí dále. Po následující sezóně už je ale Mroček odhodlán řešit situaci radikálně. "Město má možnosti, jak získat dotace na to, aby postavilo tribunu na protilehlé straně u cesty. Jestli ale nebude spolupracovat, odstěhujeme se jinam," pohrozil Mroček.

K naplnění vysokých sportovních cílů mají přispět i posily. Nový kouč Václav Daněk spoléhá na trojici slovenských legionářů Vladimír Staš (Prešov), Marcel Pavlík (Močenok), Zdenko Kapralík (Inter Bratislava), zlínského záložníka Josefa Lukaštíka a hlavně na ostříleného středopolaře Radka Slončíka, který do mužstva přišel už v zimě. "Netvrdím, že postoupíme, ale líbí se mi ambice vedení. To chce hrát vpředu, do pátého místa. To je základ, že by se postup mohl povést," uvedl Daněk.

Na poslední chvíli ještě Fulnek řeší obsazení postu gólmana. Celou přípravu s mužstvem absolvoval Tomáš Blaha, ale s Olomoucí se nakonec klub nedohodl na prodloužení hostování. "Ještě pracujeme na náhradě, ale já se toho nebojím. Oba brankáři Pospěch a Eliáš, kteří zůstali, v přípravných zápasech nedostali ani gól a to jsme třeba na soustředění v Rakousku hráli proti kvalitním rumunským soupeřům," dodal Daněk.

Reklama

Související témata: