Hlavní obsah

Aktéři derby na Julisce: Po dvaceti minutách byl zápas rozhodnutý

PRAHA

Tři zápasy, jeden bod. To je výsledek letošního tažení Dukly Praha druhou ligou. Zatím poslední úder slavnému klubu zasadili hráči Bohemians 1905, kteří v pátečním střetnutí zvítězili na Julisce 3:1. „Hosté byli agresivnější, rychlejší. Na druhou stranu byla druhá půle z naší strany zatím nejlepší v sezóně,“ hodnotil derby po skončení utkání domácí trenér Günter Bittengel.

Článek

Takový průběh zápasu čekal na Julisce asi málokdo. Sestava Dukly vyztužená jmény jako Jiří Novotný, Michal Kolomazník, Luděk Zelenka nebo Patrik Gedeon slibovala zápas v režii domácích. Nestalo se. Loni ještě prvoligoví Bohemians 1905 byli pánem na hřišti a ukázali, že to s návratem mezi elitu myslí vážně.

Běžela 9. minuta, když hlavou otevřel skóre Škoda. Po brankách Moravce a Adama už hosté rázem vedli 3:0 a pomalu nebylo o co hrát. „I přesto, že před sezónou přišla slavná jména jsem prosil o toleranci a věděl jsem, že úvod soutěže bude složitý. Prvních osm minut nebylo špatných, hráče to nejspíš ukolébalo, potom jsme bohužel udělali fatální chyby a najednou prohrávali 0:3. I pro zkušené hráče je těžké zvednout se, když po dvaceti minutách prohráváte takovým rozdílem,“ komentoval pro novináře Bittengel.

„Viděli jsme zajímavé utkání před dobrou kulisou, k tomu nám výborně vyšel první poločas. Celou první půli jsme hru kontrolovali. Kdybychom v závěru půle využili ještě šancí, mohl být výsledek pozitivnější,“ jakoby nestačil vršovickému trenérovi Pavlovi Hoftychovi třígólový příděl, kteří jeho svěřenci soupeři uštědřili.

Kolaps, který postihl hráče Dukly, si nemohl po utkání vysvětlit ani zkušený středopolař Patrik Gedeon, jedna z nových akvizic domácího mančaftu. „Zápas byl rozhodnutý po dvaceti minutách. Do druhé půle jsme šli jakoby byl výsledek 0:0 a hned se nám hrálo lépe,“ odtajnil po utkání Patrik Gedeon. „Ve druhé lize je to moc těžké. Mužstva jsou vyrovnaná. Soupeři hrají nepříjemný fotbal, kolikrát na úkor fotbalu,“ dodal zkušený záložník.

Reklama

Související témata: