Hlavní obsah

Fotbalisté Hlučína se po roční pauze vrací do druhé ligy

PRAHA

Fotbalisté Hlučína si po roční pauze vybojovali návrat do druhé ligy. Svěřencům trenéra Petra Samce k tomu stačila v dnešním závěrečném kole 29. kole remíza v Ostravě-Vřesině s domácí rezervou prvoligového Baníku a výsledek 2:2 také uhráli.

Článek

Znojmu coby dalšímu kandidátovi postupu tak už nepomohla k prvenství v soutěži ani výhra 3:0 na půdě jihlavského béčka. Tým z města okurek tak stejně jako před rokem bojoval o účast ve vyšší soutěži až do posledního kola a znovu ve finiši selhal. Loni přišli znojemští svěřenci trenéra Michala Soboty o postup remízou v posledním kole v Břeclavi, zatímco letos domácí prohrou v předposledním dějství s Bystrcí.

Po béčku Slovácka se stala dalšími sestupujícími do divizí mužstva Blanska a zlínské rezervy.

V Ostravě dnes vedl Hlučín už 2:0 brankami Koubka a Drozda, jenomže ostravská juniorka vzápětí snížila zásahem Kosňovského a šest minut před koncem Frydrych vyrovnal. Třetí branku už ale hlučínský brankář Kosmál za svá záda nepustil, a tak mohla po zápase vypuknout euforie ve žlutozeleném hávu.

Znojemští po bezbrankovém poločase dali v Jihlavě hned po změně stran vedoucí branku díky Minarechovi, k němuž se poté připojili Pacanda s Yonovem. Snadná třígólová výhra už ale postupové dostihy nezvrátila a Znojmo znovu zůstalo stát těsně před druholigovými branami.

Mutěnicím stačila k záchraně remíza v souboji s Uničovem, který ještě bojoval o třetí pozici v tabulce. V zápase, jenž se hrál v Šardicích, stav 0:0 také vydržel tři čtvrtiny hrací doby. Pak ale domácí přestali napínat nervy svých fanoušků, Czucz s Obalem se postarali o vítězství 2:0 a šťastný konec sezony pro tým z Hodonínska.

To ale rozhodně neplatí pro zlínskou Teskomu, kterou nedlouho po sestupu A-týmu z nejvyšší soutěže postihl další pád. Rezerva z města obuvi sice vyhrála gólem Hudáka 1:0 na hřišti již zachráněného Zábřehu, nicméně k setrvání ve třetí lize to vzhledem k výsledku z Mutěnic nestačilo.

Stejně tak by blanenského nováčka z téhož důvodu už nespasil ani případný dnešní plný bodový zisk v Brně, kde však Apos beztak podlehl tamní záloze prvoligového týmu 2:4.

Reklama

Související témata: