Hlavní obsah

Ústí ztratilo opory, ale netruchlí. Mám motivaci pracovat s novými hráči, říká kouč Habanec

Ústí nad Labem

V červnu se radovali z vítězství ve druhé lize, které jim mělo zajistit postup do nejvyšší soutěže. Přesto fotbalisté Ústí nad Labem kvůli neudělení prvoligové licence budou i nadále účinkovat pouze na druholigovém poli. Trošku podivná situace, ale reálná. Jakou tvář bude mít ústecký fotbal v nadcházející sezóně?

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec

Článek

Dalo se čekat, že se v létě objeví zájem o ústecké hráče. To se také stalo. Dirigent středové řady Martykán přestoupil do Slovácka, za které už o víkendu nastoupil v první lize. Teplice si stáhly z hostování Veverku, Moulise, Jablonského i Láchu. Hyčka odešel do Zbrojovky Brno. V kádru nejsou ani Holek, Rosendo a další.

A co tvorba „nového" Ústí? „Bude to určitě chvíli trvat, ale nedokážu posoudit, jestli měsíc, či déle. Na převzetí Martykánovy role jsou připraveni minimálně dva hráči, tedy Volek a Hrošovský. A krýt záda jim bude Dragoun. Tahle trojice by se měla postarat o kvalitu ve středu hřiště," uvedl trenér Svatopluk Habanec.

„Zkoušeli jsme spoustu nových hráčů, ale ne všichni obstáli. Ti, co zůstali, chtějí hrát solidní fotbal. A docela mám motivaci poznávat nové tváře. Když nevyšlo pokračování spolupráce s Teplicemi, vzali jsme kluky z jiných klubů. Nejnovějším přírůstkem bude útočník Stráský z Českých Budějovic, který má devadesát prvoligových startů a deset gólů," rozvažoval kouč.

Záložník Zdeněk Volek se vrátil z půlročního hostování v Teplicích. Co mu to období dalo? „Spíš vzalo, protože jsem byl tři měsíce zraněný. Měl jsem prasklinu v kotníku po zbytečném faulu olomouckého Schulmeistra v lize, takže jsem si moc nezahrál. A nemohl jsem se ani ukázat. Teď jsem rád, že jsem zpátky v Ústí. Jdeme do toho s tím, že zkusíme vyhrávat a uvidíme, co se z toho vyklube," líčil Volek.

Hrošovský: Zaučoval mě Horváth a kamarádím s Daridou

Prokázat svůj talent hodlá v Ústí slovenský záložník Patrik Hrošovský. „Jsem hráčem Plzně, kde jsem absolvoval i velkou část letní přípravy. Trenér Vrba mi ale řekl, že bych v nesmírně silné konkurenci neměl velkou šanci, abych nastupoval do zápasů. V Plzni mě zaučoval Pavel Horváth, který je vynikajícím hráčem a je s ním pořád legrace. Na klubovém soustředění v Rakousku jsem bydlel na pokoji s reprezentačním záložníkem Vláďou Daridou. Jsme kamarády," vykládal nadšeně dvacetiletý Hrošovský.

A co má slovenský šikula kromě mladého věku a drobné postavy ještě společného s Daridou? Když tuto otázku slyšel okolo procházející asistent ústeckého trenéra Petr Fousek, prohodil s úsměvem: „Výplatu!" Hrošovský se jen culil: „Tak to určitě ne, ale chtěl bych ji mít někdy taky takovou."

Rodák z Prievidze si pochvaluje ústeckou kabinu. „Vím, že je tady pořád výborná parta. Není náhoda, že kluci si dvakrát vybojovali postup do první ligy," tvrdil Hrošovský.

A co na jeho formu říká zmíněný Petr Fousek: „Je na něm vidět, že má v sobě plzeňské návyky. Tedy rychlou rotaci s míčem uprostřed hřiště a techniku. Když bude Hroša, kterého nám Plzeň sama nabídla na hostování, dál na sobě pracovat, může se vyrovnat Daridovi i výkonností."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.