Hlavní obsah

Fotbalisté Znojma uhradili dluh za rekonstrukci trávníku

Znojmo

Fotbalisté druholigového Znojma budou moct odehrát první zápas jarní části sezony 15. března na domácím hřišti. Sdružení 1. SC Znojmo mládež totiž zaplatilo dlužných 17 miliónů firmě Prostavby za rekonstrukci trávníku z roku 2013. Ředitel firmy Jaroslav Bubla proto poslal Okresnímu soudu ve Znojmě podklady ke zrušení předběžného opatření, jímž soud před dvěma týdny zakázal hřiště užívat, řekl Bubla ČTK.

Článek

"Právníci měli podklady připravené. Ve středu se to vyřešilo," uvedl Bubla. Minulý pátek odeslalo město na účet sdružení 15,2 milionu korun, jak odhlasovali zastupitelé. Na zbylé dva miliony si sdružení vzalo úvěr.

Soud fotbalistům zakázal užívat trávník na návrh stavební firmy. Ta rekonstruovala trávník již na podzim roku 2013, od té doby se marně dožadovala zaplacení provedených prací. S těmi se tehdy začalo, aniž by sdružení mělo zajištěné financování. Šlo o první ze čtyř etap rekonstrukce stadionu, kterou potřeboval, aby se na něm mohla hrát první liga.

Opozice však zpochybňuje, že kvalita prací odpovídá hodnotě 17,2 miliónu korun. Starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD) slíbil na zasedání zastupitelstva minulý týden v pondělí dodat znalecký posudek, ten ale podle mluvčí města Zuzany Pastrňákové stále není k dispozici.

Rekonstrukce stadionu za 100 miliónů se v roce 2013 rozdělila do čtyř etap. Kromě trávníku je hotová pouze rekonstrukce tribun, kterou zajišťovalo město. Zbývá ještě stavba umělého osvětlení a kotelny. Ministerstvo školství po dlouhých průtazích slíbilo poslat dotaci, s potvrzením přijel na zastupitelstvo dokonce šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta a argumentoval tím, že pokud se nezaplatí rekonstrukce trávníku, ministerstvo dotace nepošle. Na kotelnu má poslat pět miliónů a na osvětlení 21 milionů. "Děláme nyní administrativní kroky k odeslání zbylé dotace," sdělila ČTK mluvčí ministerstva Klára Bílá.

Jednatel sdružení Miroslav Steinhauser však stále nechce zbylé dvě etapy komentovat. Politici totiž fotbalistům slibovali, že se veškeré rekonstrukce stihnout do konce jarní sezony 2014, aby mohlo hrát Znojmo první ligu i v letošní sezoně. Nakonec však fotbalisté sestoupili sportovní cestou. První zápas jarní sezony odehrají v sobotu ve Vlašimi.

Reklama

Související témata: