Hlavní obsah

Ve Znojmě dokončí rekonstrukci stadiónu, dostali dotaci

Znojmo

Sdružení 1. SC Znojmo mládež získalo od ministerstva školství poslední část dotace na rekonstrukci fotbalového stadiónu. Jde o téměř 30 miliónů korun, díky nimž se může opravit kotelna a postavit umělé osvětlení, informovala v tiskové zprávě mluvčí města Zuzana Pastrňáková. Jedná se o poslední dvě etapy ze čtyř, celková rekonstrukce přijde na 100 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hráči Znojma Radek Buchta (vlevo) a Matúš Lacko nastupují k historicky prvnímu utkání v Gambrinus lize - ilustrační foto.

Článek

"Víme, že naše žádost byla kladně vyřízená, ale zatím peníze nemáme na účtě. Až je budeme mít, můžeme vyřešit i termíny stavby," řekl jednatel sdružení Miroslav Steinhauser.

Podle starosty Vlastimila Gabrhela (ČSSD) se podařilo pokrýt z dotací 76 procent celkového rozpočtu na rekonstrukci. Ta však skončí mnohem později, než fotbalový klub předpokládal. V létě 2013 totiž postoupil do první ligy a do konce jarní sezóny 2014 mělo být všechno hotové, aby mohl hrát nejvyšší soutěž i v dalším ročníku. Nakonec však znojemští fotbalisté loni sestoupili zpět do druhé ligy.

Dosud se povedlo rekonstruovat tribuny, což garantovalo město, již v roce 2013 se dělal nový trávník včetně vyhřívání. Kvůli němu však měli fotbalisté letos hřiště na několik týdnů zavřené. Nezaplatili totiž za stavební práce a soud na návrh firmy Prostavby hřiště zavřel.

Až koncem února zastupitelé schválili mimořádnou dotaci 15 miliónů, klub si vzal na dva milióny úvěr a sedmnáctimilionový dluh zaplatil. "Přes veškeré peripetie je rekonstrukce stadionu jedním z nejúspěšnějších projektů v historii Znojma," prohlásil Gabrhel.

Reklama

Související témata: