Hlavní obsah

Trenér Frťala se po vyhazovu z Jablonce vrací do Varnsdorfu

Varnsdorf

Trenér Zdenko Frťala, který byl nedávno odvolán od prvoligového týmu FK Jablonec, bez angažmá dlouho nezůstal. Od pondělí 5. prosince se stal koučem druholigového Varnsdorfu, kam se vrací po roce. U desátého celku Fotbalové národní ligy nahradí Romana Veselého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdeňko Frťala (vlevo).

Článek

Frťalův příchod právě do Varnsdorfu není překvapením, možná se dal přímo očekávat vzhledem k jeho vazbám na klub ze Šluknovského výběžku. Na jaře 2015 totiž přivedl varnsdorfský tým na druhé místo druholigové tabulky, které by po sportovní stránce zajišťovalo postup do první ligy. Klub se ale této možnosti kvůli neodpovídajícím podmínkám na domácím stadiónu vzdal. Frťala tak odešel do slovenské prvoligové Podbrezové, ale v prosinci 2015 se vrátil do Varnsdorfu, kde měl nahradit odvolaného trenéra Romana Skuhravého (nyní Opava). Jenže po pár dnech přípravy s mužstvem přijal nabídku z Jablonce, kde vystřídal Jaroslava Šilhavého. V průběhu letošního podzimu byl nucen u jabloneckého mužstva skončit.

„Zdenko Frťala je nejúspěšnějším trenérem varnsdorfské historie. A když se naskytla situace, že je asi dva měsíce volný, tak jsem se rozhodl jej znovu oslovit. Jde o jeho návrat do prostředí, které dobře zná," komentoval ředitel fotbalového Varnsdorfu Vlastimil Gabriel pro místní média příchod staronového trenéra.

Pro Frťalu může hovořit i skutečnost, že i během svého prvoligového působení neztratil přehled o Varnsdorfu, v němž hostoval například i jablonecký obránce Petr Rys a průběžně i někteří další jablonečtí hráči.

Bývalý kouč Roman Veselý působil v klubu přesně rok. Na jaře 2015 zachránil Varnsdorf ve druhé lize, když tým dohnal velkou bodovou ztrátu z podzimu. V letošní podzimní sezóně podávalo mužstvo nevyrovnané výkony a přezimuje na desáté příčce.

Reklama