Hlavní obsah

Běhám hodně, ale v Opavě to má hlavu i patu, říká Zavadil

Opava

Před touto sezónou přestupoval záložník Pavel Zavadil z ligové Zbrojovky Brno do Opavy jako velká posila. A přestože kvůli zranění neodehrál všechna utkání, jeho přínos je patrný. Utkání, které Zavadil na podzim odehrál celé, Opava neprohrála. Výhrou 3:2 nad Hradcem Králové se Opavští s podzimem i rozloučili.

Foto: sfc.cz

Pavel Zavadil

Článek

Půlrok v Opavě máte za sebou, jste s ním spokojený?

Ze začátku jsem podzimu jsem se cítil velmi dobře, ale pak jsem se zranil a musel jsem se z toho trošku dostávat a trvalo mi to malinko déle. Ale tím, že jsme poslední dvě utkání podzimu vyhráli, se na to zase dívám trošičku jinak. Především utkání s Hradcem bylo fantastické. Ani v lize jsem nezažil takovou parádní atmosféru. Dvakrát jsme prohrávali, ale dokázali jsme kvalitní hrou otočit. Nechci ale hodnotit sebe, sezóna ještě neskončila.

Trenér Skuhravý naznačoval, že v Opavě budete muset více běhat, než na co jste byl zvyklý v Brně. Bylo to tak?

Hraje se tady trochu jiný fotbal, než na jaký jsme byl zvyklý, ale fotbal mě baví a jsem rád, že tady jsem. Myslím, že jsem se rozhodl dobře. V Brně jsem taky běhal hodně, ale tady si myslím, že to má hlavu a patu.

Byli jste před sezónou pasování za hlavního favorita soutěže, ale na čele zřejmě přezimovat nemusíte. Jste s umístěním spokojení?

Liga je hodně vyrovnaná. Vepředu je hodně týmů, které mají bodů podobně jako my. Ale tím, že jsme dokázali poslední utkání vyhrát jsme náš bodový plán jakžtakž splnili. I když samozřejmě nás mrzí především ty domácí ztráty, kdy jsme ve dvou zápasech zbytečně ztratili. Je jen na nás, abychom se v zimě dobře připravili na ještě těžší druhou polovinu.

Trenér přizpůsobil rozestavení týmu vašim potřebám. Proto hrajete na tři obránce. V čem je to lepší?

Je to pro mě malinko snadnější, protože mám radši, když jsme tři záložníci uprostřed. Máme odražené balóny, získáme daleko více míčů a je tam daleko větší možnost přihrávky kolmo na útočníky. Tahle role, kdy hraju staženěji, mi vyhovuje více.

Podzim ukázal, že nebude tak snadné se prodrat do první ligy, jak se možná mohlo po minulé sezóně zdát.

S tím jednoznačně souhlasím. Těch mančaftů, které mají ambice je strašně moc a každý zápas je těžký. Nejvíce to cítíme venku. Třeba v Budějovicích nebo i v Příbrami to nebylo nic lehkého. Těžké to máme ale také doma, protože se proti nám chce před tou fantastickou kulisou vytáhnout.

Po utkání ve Vítkovicích říkal spoluhráč Jan Žídek, že se tento tým teprve učí hrát v roli favorita. Cítíte to podobně?

Samozřejmě. Ten tlak je jiný, než na co byli kluci zvyklí. Já jsem to zažíval už v Brně, kde jsme hráli spíše o záchranu. Tady je to stejné, akorát hrajeme o postup a musíme taky každý zápas zvládnout.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.