Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Pavlenka čaroval, prohru Brém ale neodvrátil. Bayern se konečně naplno rozjel

Dortmund

Zajímavý vývoj německé Bundesligy pokračoval i v 15. kole. Vypadá to, že Bayern konečně odjistil brzdy a třetí výhrou v řadě - tentokrát 4:0 v Hannoveru - dává zapomenout na rozpačitý úvod sezony. Dortmund však nadále drží velký, devítibodový náskok. Ten si upevnil vítězstvím nad Werderem Brémy, když se vše podstatné odehrálo již v první půli. Velmi dobrý výkon v tomto zápase předvedl český brankář Brém Jiří Pavlenka.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Hannover - Bayern MnichovVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Favorit z Bayernu se v 15. kole dlouho nerozpakoval a hned ve 2. minutě otevíral skóre na hřišti Hannoveru německý reprezentant Joshua Kimmich. Fotbalisté bavorského velkoklubu nadále řádili a postupně se zapsali do střelecké listiny Alaba, Gnabry a také Robert Lewandowski. Domácí i přes aktivnější pojetí v druhém poločase gól nevstřelili, a odešli s debaklem 0:4.

Vedoucí Dortmund přivítal na svém hřišti Werder Brémy i s českým brankářem Jiřím Pavlenkou. Ten dělal, co mohl a předvedl řadu výborných zákroků. Dvakrát však domácí uspěli, když se v rozmezí osmi minut trefili Alcácer a Reus. Z ojedinělé šance pak kosmeticky upravil skóre hostující Max Kruse.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Dortmund - BrémyVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Dva účastníci Evropské ligy se střetli ve Franfurktu a úspěšnější byli domácí. Hodně ofenzivní utkání s mnoha příležitostmi zlomily na stranu domácích branky Dannyho da Costy a Filipa Kostiče. V hostujícím dresu korigoval Karim Bellarabi.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Frankfurt - LeverkusenVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Bohaté Lipsko v čele s útočnou hvězdou Timo Wernerem s přehledem zdolalo Mohuč. Německý kanonýr se však nejdříve radoval z dvou gólů svého spoluhráče, dánského internacionála Yussufa Poulsena. Jubilejního 150. gólu v Bundeslize se však nakonec v 74. minutě dočkal právě i Werner, který přidal na konci utkání ještě i svoji 151. trefu, a jeho jubileum je jednou z hlavních událostí kola.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Lipsko - MohučVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Zajímavý duel Hoffenheimu s druhým celkem tabulky Borusií Mönchongladbach branku nepřinesl. A to hlavně díky spektakulárním zákrokům švýcarského brankáře hostujícího týmu Yana Sommera. Jedním z těch, kteří si na něm vylámali zuby, byl i český obránce Pavel Kadeřábek.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Hoffenheim - MönchengladbachVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Aktvnější Hertha s českým tvůrcem hry Vladimírem Daridou v základní jedenáctce šla do vedení v zápase se Stuttgartem díky brance Mittelstadta a zápas měla ve své moci. Jenže Stuttgart má Maria Gómeze a i když tenhle vyhlášený kanonýr zmizel z reprezentační scény, v Bundeslize nadále řádí a potvrdil to i v souboji s Herthou. Dvěma slepenými góly suše otočil zápas a přihrál důležité tři body domácímu celku.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Stuttgart - Hertha BerlínVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Augsburg ztratil body v domácím utkání se Schalke. Po většinu zápasu byl více na míči a snažil se něco vymyslet, úspěšný však byl jenom ve 13. minutě Gregoritsch. Z ojedinělé šance vyrovnal hostující Caligiuri a to hostům nakonec stačilo na zisk bodu.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Augsburg - Schalke 04Video: DIGI Sport, DIGI Sport

Fotbalisté Fortuny Düsseldorf nebyli tabulkovým favoritem v duelu s Freiburgem. Papírové předpoklady ale vyvrátili jasným vítězstvím 2:0. Hrdinou domácích se stal turecko-německý obránce Kaan Ayhan, který se postaral o oba góly domácího mužstva.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Düsseldorf - FreiburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

V posledním zápase kola se zrodila pohodová výhra Wolfsburgu nad sestupem ohroženým Norimberkem v poměru 2:0. Za hosty se trefili Ginczak a Brekalo.

Sestřih utkání 15. kola Bundesligy Norimberk - WolfsburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Reklama