Hlavní obsah

Galásek se v Belgii zranil a možná bude chybět Norimberku

NORIMBERK

Tomáš Galásek možná bude Norimberku kvůli pochroumanému kotníku chybět v nedělním utkáním německé bundesligy proti Bochumi. Čtyřiatřicetiletý záložník se zranil ve středečním přípravném utkání české reprezentace v Belgii. Následné vyšetření ale k jeho štěstí vyloučilo poranění vazů, což by bývalého kapitána národního týmu mohlo vyřadit ze hry na několik týdnů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Galásek (vlevo) s Milanem Barošem při srazu fotbalové reprezentace

Článek

Nyní je ohrožen zřejmě pouze jeho start v nedělním duelu. Pokud by Galásek nenastoupil, chyběl by v sestavě Norimberku poprvé od letního přestupu z Ajaxu Amsterodam. Zatím nastoupil ke všem 20 zápasům v bundeslize a spolehlivými výkony se zasloužil o to, že se bavorský klub usadil na šestém místě tabulky.

Kdyby Galásek nemohl hrát, zaujal by jeho místo ve středu zálohy zřejmě jeho spoluhráč z reprezentace Jan Polák. Bývalý hráč Brna a Liberce v posledních zápasech většinou usedá na lavičku náhradníků. Norimberk se možná v neděli bude muset kvůli chřipce obejít i bez nemocného útočníka Markuse Schrotha, autora pěti letošních branek.

Reklama

Související témata: