Hlavní obsah

Stuttgart míří za titulem v německé fotbalové lize

BERLÍN

Fotbalisté Stuttgartu mají nakročeno k titulu v německé lize. V sobotním utkání 33. kola vyhráli 3:2 v Bochumi, za kterou chytal Jaroslav Drobný, a v čele tabulky mají dvoubodový náskok před Schalke. Dosud vedoucí tým prohrál ve vestfálském derby na hřišti Dortmundu 0:2, porážku zaznamenaly také Brémy a přišly o šanci na prvenství. Brankami pomohli k vítězství svých týmů David Jarolím z Hamburku a Petr Ruman z Mohuče.

Článek

Stuttgart se na hřišti Bochumi trápil. Již ve čtvrté minutě inkasoval z kopačky Schrödera. Pak sice vyrovnal Hitzsperger, ovšem do šaten šli veseleji domácí, neboť je těsně před pauzou poslal do vedení Maltritz.

Po změně šli hosté za vítězstvím, které by je přiblížilo k titulu. Do hry naskočil uzdravený nejlepší kanonýr Stuttgartu Gomez a již za šest minut potvrdil, jak důležitý pro tým je, když vyrovnal. Krátce nato vývoj zápasu otočil Cacau a zajistil Stuttgartu velmi nadějnou pozici do posledního kola.

Naopak zklamalo Schalke. V Dortmundu mělo podle předzápasových odhadů udělat poslední krok k titulu, ale utkání vůbec nezvládlo. Domácí byli od úvodních minut lepší, což potvrdil těsně před odchodem do šaten švýcarský kanonýr Frei. Metzelder vystihl špatnou rozehrávku hostů, poslal před branku centr a Frei se nemýlil.

Také po změně stran si více šancí vypracoval Dortmund. Při další Freiově ráně se musel vyznamenat brankář Neuer, který uspěl také při následné dorážce. Nestačil až na pokus Smolareka pět minut před koncem. Polský útočník upravil na konečných 2:0. Schalke tak musí doufat, že v závěrečném kole zvítězí a naopak Stuttgart prohraje.

Ještě hůře jsou na tom Brémy, které vyhořely v domácím utkání s Frankfurtem. Eintracht zaskočil favorita již ve třinácté minutě zásluhou Amanatidise. Brémy sice vyrovnaly po ráně Hunta, ovšem dvacet minut před koncem si sami zasadily osudnou ránu, když si Naldo dal vlastní branku. Brémy prohrály 1:2 a definitivně přišly o možnost zaútočit na první příčku, na kterou již ztrácejí čtyři body.

V předposledním kole se dařilo českým střelcům. David Jarolím přispěl svou trefou k výhře Hamburku 2:0 v Norimberku, za který odehrál 65 minut další český reprezentant Jan Polák. Petr Ruman se pak brankou podílel na vítězství Mohuče nad posledním Mönchengladbachem 3:0, ovšem Mohuč je stále blízko sestupové hrozbě, když kolo před koncem ztrácí na záchranu tři body.

Německo - 33. kolo:
Bielefeld - Hannover 3:1 (22. Wichniarek, 32. Böhme, 65. Vata - 30. Rosenthal), Bochum - Stuttgart 2:3 (4. Schröder, 42. Maltritz - 24. Hitzlsperger, 61. Gomez, 72. Cacau), Brémy - Frankfurt 1:2 (34. Hunt - 13. Amanatidis, 69. vlastní Naldo), Cáchy - Wolfsburg 2:2 (65. Lehmann z pen., 68. Németh - 82. Lamprecht, 86. Klimowicz), Chotěbuz - Bayern Mnichov 0:3 (33. Makaay z pen., 35. Van Buyten, 63. Santa Cruz), Dortmund - Schalke 2:0 (44. Frei, 85. Smolarek), Hertha Berlín - Leverkusen 2:3 (32. Pantelič, 51. Gimenez - 13. Callsen-Bracker, 34. Voronin, 64. Schneider z pen.), Mohuč - Mönchengladbach 3:0 (32. Zidan z pen., 45. Ruman, 72. Feulner), Norimberk - Hamburk 0:2 (39. Van der Vaart, 41. Jarolím).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.