Hlavní obsah

Galásek: Atmosféru pohárového finále jsem si báječně užil

PRAHA/NORIMBERK

Z Ajaxu zná Tomáš Galásek (34) atmosféru oslav titulů i poháru. Do Německa loni přišel pomoci Norimberku k tomu, aby se v tabulce stabilizoval na klidných příčkách, z nichž by se dalo útočit na evropské poháry. V sobotu odehrál 120 minut finálové bitvy se Stuttgartem. Patřil k nejlepším. S českým reprezentantem jsme hovořili telefonicky v neděli, ve chvíli vrcholících oslav...

Článek

„Právě slavíme, je to úžasné. V Norimberku to vypadá, jako bychom získali titul. Tady si Německého poháru velice váží a já musím říct, že ho také řadím ke svým největším úspěchům. Nedělám mezi nimi rozdíl, ale přiznám se, že v sobotu jsem si na Olympijském stadiónu v Berlíně atmosféru finále báječně užil. Něco takového nezažívá člověk moc často a já už asi takových zápasů také moc neodehraji.

Sobotní zápas byl nesmírně těžký a nejen kvůli prodloužení. I když jsme poměrně brzy hráli proti deseti, Stuttgart se semkl, a pro nás to bylo ještě náročnější, než kdybychom hráli proti jedenácti. Navíc VfB je mistrem a moc chtěl double. Zápas jsme mohli rozhodnout už v první půli, ale nedali jsme pár šancí. Po změně stran jsme trochu pustili utkání z rukou a soupeř vyrovnal. Řekli jsme si, že v prodloužení musíme rozhodnout a dokázali jsme to, přitom šancí na góly jsme měli ještě víc, ale ten vítězný stál za to.

Když jsem do Norimberku loni v létě přišel, vůbec mě nenapadlo, že budu hrát o evropské poháry a získám ještě další vysoce ceněnou trofej. Sezóna se nám povedla, i když samozřejmě vše nebylo úplně ideální. Pro mne bylo důležité, že jsem do mužstva nejen zapadl, ale stal se jeho pevnou součástí. Smlouvu mám ještě na rok, takže si Pohár UEFA zahraji a pak uvidíme, co bude dál."

Reklama

Související témata: