Hlavní obsah

Feyenoord získal z Bayernu útočníka Makaaye

MNICHOV/ROTTERDAM

Velkou posilu získal nizozemský fotbalový klub Feyenoord Rotterdam, když z Bayernu Mnichov přivedl kanonýra Roye Makaaye. Ten se tak podle očekávání vrací do vlasti poté, co s ním v Německu už nepočítali. Makaay by měl Feyenoordu pomoci napravit poslední sezónu, která byla nejhorší za poslední roky, když klub skončil na sedmém místě. Bavorský celek přestup potvrdil, ale výši odstupného nezveřejnil.

Foto: Internet

Roy Makaay se vrací do Nizozemska

Článek

Dvaatřicetiletý obávaný střelec přišel do Bayernu v roce 2004 za 19 miliónů euro (asi 530 miliónů korun) z La Coruni a německá média spekulují, že za podobnou sumu byl nyní také prodán. Potvrzuje to také prohlášení šéfa představenstva nejslavnějšího německého celku Karla-Heinze Rumennigeho. "Zaplatili jsme za něj dost peněz a tolik za něj také budeme chtít."

Makaay byl pro Bayern důležitým hráčem, když během 129 ligových zápasů nastřílel 78 branek. Podobnou bilanci měl také předtím v La Coruni. Nyní se však stal pro Bayern nepotřebným poté, co se vedení klubu rozhodlo pro kompletní přestavbu kádru a získalo do útoku za 9 miliónů euro Itala Lucu Toniho a ještě o tři milióny dráž německého reprezentanta Miroslava Kloseho. Makaay se proto rozhodl pro návrat do Nizozemska. "Bylo jeho přáním vrátit se do vlasti," potvrdil Rumennige.

Bývalý nizozemský reprezentant je tak již sedmým hráčem, který Bayern opustil. Před ním zamířil do Manchesteru United za 25 miliónů eur Owen Hargreaves, Andreas Görlitz odešel na hostování do Karlsruhe, Ali Karimi zatím nenašel angažmá, Claudio Pizarro a Hasan Salihamidžič odešli zdarma do Chelsea respektive Juventusu Turín a Mehmet Scholl ukončil kariéru. Očekává se, že v Bayernu skončí také paraguayská dvojice Julio dos Santos a Roque Santa Cruz.

Reklama

Související témata: