Hlavní obsah

Polák do Anderlechtu nepřestoupí, zůstává v Norimberku

PRAHA

Záložník české fotbalové reprezentace Jan Polák nepřestoupí do Anderlechtu Brusel, kam měl odejít podle belgických a německých médií. Bývalý hráč Brna a Liberce zůstane v Norimberku, kde má smlouvu ještě na dva roky. ČTK to v pondělí řekl hráčův manažer Pavel Paska ze společnosti ISM, o jehož šestadvacetiletého klienta je v letním přestupovém období velký zájem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Polák v reprezentačním dresu

Článek

Polák připustil, že nad nabídkou Anderlechtu několik dní přemýšlel, nakonec pro další působení v Norimberku rozhodlo prý hlavně to, že bundesliga je kvalitnější soutěží než belgická liga. I když se před několika dny zdálo, že Polákův přestup je hotovou věcí.

"Docela dlouho jsem to zvažoval, ale bundesliga mi dá určitě víc. To hrálo v mém rozhodování zřejmě hlavní roli. I když Anderlecht čeká Liga mistrů, ale tam jde vlastně jenom o šest zápasů," řekl ČTK Polák.

O možnosti jít do Anderlechtu hovořil i s brankářem bruselského týmu Danielem Zítkou, svým spoluhráčem z reprezentace Janem Kollerem, který v Anderlechtu také působil, či Romanem Vonáškem, bývalým hráčem Lokerenu, znalcem belgických poměrů a současným kustodem národního týmu. "Probírali jsme to i s panem Paskou, ale konečné rozhodnutí bylo vyloženě na mně," uvedl Polák.

V letní pauze je o něj velký zájem. Kromě Anderlechtu se o Poláka neúspěšně ucházel i turecký velkoklub Galatasaray Istanbul. Hráč se prý nebrání žádné nabídce, možná i proto, že v minulé sezóně ztratil pevné místo v základní sestavě a spíše než ve středu zálohy nastupoval na jejím kraji, což není jeho parketa. "S trenérem jsme se o tom bavili mnohokrát, v přípravě musím makat a přesvědčit jej, že je moje místo opravdu spíše uprostřed," řekl Polák.

Odchovanec brněnského fotbalu do Norimberku odešel před dvěma lety z Liberce a podepsal v bavorském klubu čtyřletou smlouvu. V minulé sezóně byl Polák společně s dalšími českými hráči Tomášem Galáskem a Markem Niklem u historického úspěchu, když Norimberku pomohli po 45 letech k výhře v Německém poháru. V dalším ročníku se mohou i s novou posilou Jaromírem Blažkem těšit na souboje v Poháru UEFA.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.