Hlavní obsah

Bayern prolomil neúspěšnou sérii, Brémy drží krok

BERLÍN/PRAHA

Hvězdy Bayernu Mnichov Franck Ribéry a Miroslav Klose zařídily výhru 2:1 svého celku v sobotním utkání 14. kola bundesligy nad Wolfsburgem. Bayern tak nadále vede nejvyšší německou fotbalovou soutěž. Nezaváhaly ani druhé Brémy, který zvítězily v Hannoveru 2:0.

Článek

Bayern si po prohře ve Stuttgartu v minulém kole nedovolil zaváhání a po třech zápasech bez výhry a více jak měsíčním čekání na tříbodový zisk porazil Wolfsburg 2:1. Góly domácích zařídily letní posily mnichovského velkoklubu. Nejprve německý reprezentant Miroslav Klose zužitkoval přihrávku Francka Ribéryho v devátý gól v sezóně a po přestávce předvedl parádní akci sám Ribéry. Ve vlastním pokutovém území vybojoval míč, unikl po pravé straně a po narážečce s Hamitem Altintopem mezi nohama gólmana Jentzche zvýšil. Hosté, v jejichž dresu odehrál celý zápas Jan Šimůnek, jen snížili po gólu Dejagaha.

Krok s Bayernem udržely Brémy. Ty zvítězily na hřišti poslední Chotěbuzi 2:0, po devítiměsíční pauze se do sestavy severoněmeckého celku po zranění vrátil Ivan Klasnič. První gól vstřelil z pokutového kopu Diego, šest minut před koncem zvýšil premiérovým gólem v bundeslize Mosquera. Severoněmecký celek může v neděli bodově dotáhnout Hamburk, tým Davida Jarolíma ale musí zvítězit Rostock. V neděli se hraje i duel Norimberk - Dortmund.

Leverkusen porazil Duisburg 4:1. Hosty poslal do vedení už v 11. minutě Mokhtari, vyrovnání krátce po přestávce zařídil Barbarez a o tříbodovém zisku rozhodl domácí Rolfes v 66. minutě. Domácí pak výhru potvrdily zásahy Freiera a Gekase.

Stuttgart otočil zápas ve Frankfurtu 

Stuttgart sice prohrával ve Frankfurtu od 41. minutě po trefě Köhlera, ještě do přestávky ovšem srovnal Hilbert a čtyři minuty po přestávce poslal obhájce titulu do vedení Marica. Pojistku přidal Hitzelsperger a v nastavení uzavřel skóre na 4:1 Cacau.

Zajímavý zápas viděli diváci v Hannoveru. Domácí vedli po proměněné penaltě Husztiho, kterého fauloval Bajramovič. Schalke otočilo skóre dvěma góly Kurányiho, rychle vyrovnal opět Huszti. Tým z Gelsenkirchenu poslal znovu do vedení Halil Altintop. Další gól už nepadl.

Jednoznačnou záležitostí byl duel Bochumi s Bielefeldem. Domácí během úvodní čtvrthodiny vedli 2:0 po dvou gólech Mieciela, po přestávce zvýšil na konečných 3:0 Dabrowski.

Německo, 14. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (35. Klose, 50. Ribéry - 71. Dejagah), Bochum - Bielefeld 3:0 (12. a 15. Mieciel, 55. Dabrowski), Chotěbuz - Brémy 0:2 (63. Diego z pen., 83. Mosquera), Frankfurt - Stuttgart 1:4 (41. Köhler - 45. Hilbert, 48. Marica, 57. Hitzlsperger, 90.+2 Cacau), Hannover - Schalke 2:3 (17. a 53. Huszti - 41. a 50. Kuranyi, 62. Halil Altintop), Leverkusen - Duisburg 4:1 (47. Barbarez, 66. Rolfes, 75. Freier, 81. Gekas - 10. Mochtarí).

Reklama

Související témata: