Hlavní obsah

Fotbalový Brankář Drobný vychytal v bundeslize vedoucí Bayern

BERLÍN

Bayern Mnichov sice přezimuje jako lídr bundesligy, ale už jen díky skóre. Bavorský velkoklub si totiž na půdě průměrné Herthy Berlín připsal jen bezgólovou remízu a dotáhly se na něj Brémy. Sobotní ztráta Bayernu nese výrazný podpis českého brankáře Jaroslava Drobného, který v brance berlínského celku uhájil několika dobrými zákroky čisté konto.

Článek

Pro mnichovský celek to byla již druhá bezgólová remíza za sebou. V minulém kole doma Bayern ztratil dva body z týmem Duisburgu. K atmosféře uvnitř týmu nepřispěl ani brankář Oliver Kahn. Ten údajně po zmiňovaném zápase s Duisburgem kritizoval některé spoluhráče. Zkušený gólman si tím vysloužil od vedení klubu pokutu 25 tisíc euro za porušení disciplíny a navíc byl pro berlínské střetnutí suspendován.

Bayern v sobotu herně spíše tápal, zato Brémy předvedly proti Leverkusenu další ofenzivní představení, podtržené vedle vítězství 5:2 završením jednoho životního příběhu. Sedmadvacetiletý Chorvat Ivan Klasnič letos v lednu zjistil, že mu kolabují ledviny a rozhodl se podrobit transplantaci. Zdálo se, že se k fotbalu už nikdy nevrátí, navíc tělo první transplantovanou ledvinu nepřijalo. Přesto se během podzimu zapojil do přípravy a poslední tři utkání odehrál. Proti Leverkusenu se navíc dvakrát gólově prosadil a nejtěžší rok ve svém životě i symbolicky uzavřel.

Stoper Jan Šimůnek proti Dortmundu nastoupil už počtvrté za sebou v základní sestavě Wolfsburgu a hosté na jím řízenou obranu nemohli najít recept. Hráči Borussie se naopak v obraně dopouštěli hrubých chyb a domácí je za ně dokázali hned třikrát gólově potrestat. K celkové výhře 4:0 přispěl i exteplický útočník Edin Džeko, který odehrál jako osamocený hrot celé utkání a v 76. minutě z deseti metrů přehodil vybíhajícího brankáře.

Gabriel i Galásek museli být po zranění střídáni 

V dresu Bielefeldu si vedle sebe zahráli zadáci Petr Gabriel a Radim Kučera a útokům mistrovského Stuttgartu vzdorovali společně až do 50. minuty, v níž se po vzdušném souboji zranil Gabriel a musel být záhy vystřídán. Ale i pozměněná obrana domácích udržela čisté konto a nakonec se mohla radovat z výhry 2:0, která Bielefeldu zajistila přezimování mimo sestupové příčky.

Hosté dohrávali bez dvou vyloučených hráčů - v 73. minutě se šel předčasně sprchovat Pardo, o třináct minut později jej následoval Osorio. Po vítězném utkání klub oznámil, že odvolaného kouče Ernsta Middendorpa nahradí Michael Frontzeck, bývalý kouč Cách.

S bolestivou grimasou opustil hřiště předčasně i Tomáš Galásek z Norimberka. V utkání na hřišti Schalke byl v 38. minutě tvrdě faulován, chytil se za poraněné koleno a musel střídat. Jeho tým už potom nenašel sílu na zvrat a prohrál 1:2. Nezabránil tomu ani brankář Jaromír Blažek.

Tvrdost soupeře poznal na vlastní kůži i David Jarolím v barvách Hamburku. Hráči Karlsruhe na něj hráli poměrně tvrdě, což si vynutilo hned několik ošetřování českého záložníka za postranní čarou. V 37. minutě byl Jarolím během jedné akce faulován hned třikrát, načež hráči Karlsruhe Mutzel a Mathijsen viděli oba žluté karty. Jejich přístup ale slavil úspěch, Jarolím se v ofenzivě neprosadil a v 78. minutě byl střídán. Nováček z Karlsruhe byl blízko třem bodům, ale v nastavení mu je vyrovnávací brankou na 1:1 vzal Olič.

Bundesliga - 17. kolo:
Bielefeld - Stuttgart 2:0 (79. Kamper, 90+3. Wichniarek), Brémy - Leverkusen 5:2 (30. a 63. Klasnič, 50. Diego, 57. Fritz, 69. Rosenberg - 9. Barnetta, 76. Kiessling), Hertha Berlín - Bayern Mnichov 0:0, Karlsruhe - Hamburk 1:1 (46. Timm - 90+1. Olič), Schalke - Norimberk 2:1 (14. Asamoah, 35. vlastní Engelhardt - 55. Charisteas), Wolfsburg - Dortmund 4:0 (8. Schäfer, 11. Costa, 59. Gentner, 79. Džeko).

Reklama

Související témata: