Hlavní obsah

Fotbalový obránce Gabriel má zřejmě zlomený nadočnicový oblouk

BERLÍN

Český fotbalový obránce Petr Gabriel stihl odehrát jen tři utkání a už je zase v péči lékařů. Jeho nadočnicový oblouk totiž v sobotním utkání bundesligy proti Stuttgartu zřejmě nevydržel hlavičkový souboj s Rumunem Maricou a praskl. Hráč německého Bielefeldu byl ještě během utkání odvezen do nemocnice na další vyšetření.

Foto: REUTERS/Thomas Bohlen

Petr Gabriel (v modrém) z Bielefeldu v ostrém souboji s protihráči - ilustrační fotografie.

Článek

"Bude zřejmě muset na operaci," prohlásil na tiskové konferenci bezprostředně po utkání prozatímní trenér Detlev Dammeier.

Čtyřiatřicetiletý obránce si zranění přivodil v 50. minutě utkání, které Bielefeld nakonec vyhrál 2:0. V tvrdém souboji se srazil hlavou s Maricou a vzápětí musel ze hřiště. Po čtyřech minutách se sice ještě na krátký čas vrátil, ale pak jej musel vystřídat Korzynietz.

Pro bývalého českého reprezentanta je zranění dvojnásob nepříjemné. Hned na začátku sezóny jej totiž vyřadila vlasová zlomenina zánártní kůstky, kvůli níž scházel celé tři měsíce. Hned po zotavení sice naskočil do sestavy, ale v posledním podzimním kole se opět zranil a ohrožena je zřejmě i jeho účast v prvních zápasech jarní části.

Reklama

Související témata: