Hlavní obsah

Gól Kollera uchoval Norimberku šanci na záchranu

NORIMBERK/PRAHA

V dohrávce 28. kola německé bundesligy zvítězili v neděli fotbalisté Norimberku v existenčním duelu proti Wolfsburgu 1:0. O jedinou branku se postaral v 79. minutě český reprezentační útočník Jan Koller, který si připsal druhou trefu po zimním příchodu z Monaka. V dresu vítězů odehrál celé utkání Tomáš Galásek, v obraně hostů nastoupil Jan Šimůnek. Norimberk opustil poslední příčku v tabulce, na nesestupovou pozici mu nyní chybí dva body.

Článek

Norimberk potřeboval získat proti Wolfsburgu všechny body, pokud chtěl v posledních pěti kolech bojovat o udržení v nejvyšší německé soutěži. Domácí postrádali českého reprezentačního brankáře Jaromíra Blažka, který si při středeční prohře 0:3 ve Stuttgartu poranil břišní sval a bude mimo hru dva až tři týdny. Jeho místo mezi třemi tyčemi zaujal Daniel Klewer.

Trenér Norimberku Thomas von Heesen byl v týdnu opakovaně kritizován za to, že v posledních zápasech nechal sedět na lavičce Slováka Marka Mintála i nejlepšího střelce v historii české reprezentace Kollera. Oba dostali proti Wolfsburgu příležitost od začátku a to se Norimberku vyplatilo. Rozhodující moment utkání přišel v 79. minutě, kdy dlouhán ze Smetanovy Lhoty dostal dlouhý míč ze středu pole do běhu a z 16 metrů tvrdě vypálil k tyči branky Benaglia.

Svým druhým gólem po zimním přesunu z francouzského Monaka tak Koller rozhodl o zisku veledůležitých tří bodů, díky nimž se Norimberk odlepil z poslední příčky bundesligové tabulky. Na patnácté místo, které zaručuje setrvání v nejvyšší německé soutěži, ztrácí Norimberk pět kol před koncem sezóny dva body. Wolfsburg, v jehož dresu odehráli celé utkání český obránce Jan Šimůnek a nejlepší cizinec loňského ročníku Gambrinus ligy Edin Džeko, je na sedmém místě.

Duel 28. kola se musel opakovat kvůli silnému dešti. Ten přerušil a poté úplně ukončil zápas z 11. dubna po prvním poločase. V něm nejprve v 11. minutě Blažek zlikvidoval pokutový kop v podání Marcelinha. Norimberk poslal do vední v 35. minutě Ivan Saenko, pak ale začal úřadovat déšť, který nedovolil zápas dohrát.

Bundesliga - dohrávka 28. kola:
Norimberk - Wolfsburg 1:0 (79. Koller).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články