Hlavní obsah

Podle kouče Stuttgartu patří Šimák k nejlepším hráčům bundesligy

STUTTGART

Český záložník Jan Šimák je podle trenéra Stuttgartu Armina Veha jedním z nejlepších fotbalistů německé ligy. Po povedených výkonech v přípravě a Poháru Intertoto si prý Šimák řekl o místo tvůrce hry na úkor tureckého reprezentanta Yildiraye Bastürka.

Článek

"Pro mě je to jeden z nejlepších hráčů bundesligy," řekl Veh na adresu Šimáka, jenž svůj talent léta ubíjel špatnou disciplínou a následnými osobními problémy. "To už není pravda. Teď je to naše číslo deset," naznačil ve fotbalové hantýrce, že Šimák bude tvůrcem hry Stuttgartu.

Šimák si chválu vysloužil především výkony v Poháru Intertoto. Ve dvojutkání se Saturnem Moskevská oblast byl nejlepším hráčem Stuttgartu a jednou brankou se zasloužil o těsný postup. Střelecky se mu dařilo i v přípravě.

Náladu českému fotbalistovi kromě povedených výkonů zvedlo mimo jiné i to, že s manželkou a devatenáctiměsíčním synem už našli bydlení. "Konečně se nám povedlo něco najít. Jsme teď hodně šťastní," citoval Šimáka deník Bild. Před začátkem sezóny má hráč jasné přání. "Rád bych zůstal zdravý a vybojoval se Stuttgartem postup do Ligy mistrů," dodal.

Šimáka na hřiště nepustí disciplinární trest

Z dobré formy devětadvacetiletého Šimáka asi nemá velkou radost Turek Bastürk, který mu svůj oblíbený post podhrotového záložníka musel přenechat a posunout se v sestavě více dozadu. Sám Bastürk si z toho velkou hlavu nedělá. "Hráli jsme spolu již v Leverkusenu a dobře jsme si rozuměli. Nevidím v tom žádný problém," připomněl Bastürk.

V nejbližším soutěžním utkání však budou Stuttgartu chybět oba. V nedělním zápase Německého poháru proti Hanse Rostock Šimáka nepustí do hry trest za červenou kartu, kterou obdržel minulou sezónu ještě v dresu Jeny v semifinále poháru s Dortmundem. Bastürka trápí lýtkový sval.

Šimák během své kariéry nastupoval v Německu v dresech Hannoveru, Leverkusenu a druholigové Jeny, ze které v létě přestoupil za 400 tisíc eur do Stuttgartu.

Reklama

Související témata: