Hlavní obsah

Šokující příprava: Vzduchem létaly pěsti, lídr bundesligy je bez kanonýra

LA MANGA/PRAHA

Tvrdou ránu dostal lídr německé bundesligy Hoffenheim. Během středeční přípravy proti Hamburku se mu zranil bosenský kanonýr Vedad Ibiševič, kterého podle německých médií čeká operace poraněných kolenních vazů a dlouhá přestávka. Zápas dvou adeptů na titul ve španělské La Manze zakončila bitka hamburského Oliče s Carlosem Eduardem.

Článek

Hoffenheim po podzimní části bundesligy vede o skóre před mnichovským Bayernem, na jaře ale bude mít složitou situaci. Přípravu proti Hamburku prohrál a góly Ibiševiče mu budou v honbě za titulem chybět.

Střelec osmnácti podzimních gólů okamžitě putoval do nemocnice v Kartageně, vedení nováčka se obává, že sezóna pro čtyřiadvacetiletého Bosňana skončila. „Po prvních vyšetřeních to vypadá, že křížový vaz v pravém koleni je natržený,“ řekl stránkám německé televize DSF trenér Ralf Ragnick. Ibiševič je už na cestě domů, dalším vyšetřením se podrobí v Heidelbergu.

Na přípravu proti Hamburku by Hoffenheimští nejradši zapomněli. Prohráli 0:2, přišli o svého nejlepšího hráče a navíc jim byl po potyčce s Oličem vyloučen Carlos Eduardo. Dvě minuty před koncem Olič ostře zajel do Eduarda, Brazilec se po malém Chorvatovi ohnal loktem. Olič strčil Eduarda na zem, odkud záložník bleskově vyskočil a praštil soupeře do obličeje. Tisícovka diváků se nestačila divit, Olič okamžitě reagoval protiúderem.

Spoluhráči s vypětím všech sil dokázali oba kohouty od sebe odtrhnout. Španělský druholigový rozhodčí Javier Martinez Franco okamžitě oběma ukázal červenou kartu. „Tohle měl být přátelský zápas!“ rozčiloval se v Bildu Olič. „Soupeř mě dvakrát vezme zezadu přes nohy, pak ještě praští do obličeje. Musel jsem se bránit,“ dodal Chorvat, který po sezóně přestoupí do Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: