Hlavní obsah

Jarolím dostal za vyloučení trest na dva pohárové zápasy

HAMBURK

Český reprezentant David Jarolím bude v příští sezóně chybět fotbalistům Hamburku ve dvou zápasech Německého poháru. Disciplinární komise svazu tak brzy třicetiletého kapitána týmu potrestala za faul a vyloučení ve středeční odvetě semifinále poháru, v němž HSV vypadl s Werderem Brémy.

Článek

Jarolím dostal červenou kartu v závěru normální hrací doby za zákrok na Mesuta Özila, jemuž u autové čáry zhruba na polovině hřiště znemožnil samostatný únik na branku. Disciplinární komise vyhodnotila bodyček českého záložníka jako nesportovní chování a udělila mu dvouzápasový distanc. Vedení klubu se podle agentury DPA proti verdiktu neodvolá.

Jarolím se příliš sportovně nezachoval ani poté, co z rukou rozhodčího uviděl červenou kartu. Se sudím dlouho na hřišti diskutoval a při odchodu do kabiny mrštil na zem kapitánskou páskou. Hamburk o deseti přečkal prodloužení, ale prohrál po penaltovém rozstřelu.

Jarolímovo extempore přišlo paradoxně dva dny poté, co klub oficiálně oznámil, že s ním předčasně prodloužil smlouvu až do roku 2012.

Reklama