Hlavní obsah

Stuttgart nadále bojuje o titul, Brémy rozstřílely Frankfurt

BERLÍN

Fotbalisté Stuttgartu nadále udržují naději na německý titul, když v 32. kole vyhráli na hřišti Schalke 2:1. Na vedoucí Wolfsburg tak ze čtvrté příčky ztrácejí dvě kola před koncem sezóny jen dva body. Dobrou formu posledních dní potvrdily Brémy, které rozstřílely Frankfurt 5:0.

Článek

Stuttgart se musel v duelu se Schalke obejít bez zraněného kanonýra Gomeze, který o víkendu čtyřmi góly sestřelil vedoucí Wolfsburg. Citelná ztráta však hosty nerozhodila a brzy se ujali vedení po gólu Cacaua. Domácí sice záhy srovnali, když přímý kop zahrál přesně Rakitič, jenže po změně stran rozhodl o výhře dorážející Marica. Jan Šimák do hry v dresu Stuttgartu nezasáhl.

Hořký večer prožil český útočník Martin Fenin, jehož Frankfurt utrpěl debakl s finalistou Poháru UEFA z Brém. Přitom až do 50. minuty byl stav bezbrankový, jenže pak fauloval ve vápně domácí obránce Ochs a dostal červenou kartu. Nařízenou penaltu proměnil Frings a nasměroval Brémy za zdrcující jedenáctiminutovkou, ve které dali hosté čtyř branky. Fenin byl u těžké porážky po celý zápas.

Z výhry se radoval i Hamburk. Ten se dokázal obejít bez kapitána Davida Jarolíma, který pykal za žluté karty, a především díky dvěma gólů Oliče vyhrál 3:1 nad Bochumí.

Góly v nastaveném čase zřejmě zachrání Mönchengladbach v první lize. Zatímco podceňovaný tým v minulém kole vyhrál brankou v nastavení nad Schalke, tentokrát si nechal rozhodující gól do posledních minut v duelu s Chotěbuzí.

Dlouho směřoval zápas k remíze, která by pro oba týmy příliš neřešila, jenže v první nastavené minutě udeřil Dante a daroval Mönchengladbachu cennou výhru. Posunul se totiž mimo sestupové pásmo, na které má náskok tří bodů. Tentokrát u toho nebyl český záložník Tomáš Galásek.

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Bielefeld - Hoffenheim 0:2 (25. Welligton, 82. Salihovič z pen.), Chotěbuz - Mönchengladbach 0:1 (90.+1 Dante), Frankfurt - Brémy 0:5 (51. z pen. a 56. Frings, 60. Tzaolis, 62. Pizarro, 77. Almeida), Hamburk - Bochum 3:1 (33. a 58. Olič, 15. Guerrero - 71. Freier), Schalke - Stuttgart 1:2 (39. Rakitič - 15. Cacau, 57. Marica).

Reklama

Související témata: