Hlavní obsah

Mistrovský Wolfsburg podlehl doma fotbalistům Hamburku

BERLÍN

Fotbalisté Wolfsburgu utrpěli ve 3. kole německé ligy domácí porážku 2:4 od Hamburku a poprvé v sezóně ztratili body. Hosté měli perfektní úvod a už po šesti minutách vedli o dvě branky.

Článek

Při té první si po nešťastném odrazu od tyče srazil míč do brány gólman Benaglio, druhý dal zblízka záložník Elia. Nepříznivý stav znamenal důsledek pro obránce Jana Šimůnka, kterého trenér nahradil ještě před poločasem konkurentem Madlungem.

V druhém poločase domácí zabrali a během pěti minut vyrovnali ofenzivní fotbalisté Misimovič a střídající Martins. Vedení na stranu hostů ale vrátil v 74. minutě chorvatský útočník Petrič, výhru pojistil minutu před koncem střídající Nizozemec Castelen. Celý zápas odehráli v dresu HSV záložník David Jarolím a stoper David Rozehnal.

Drobný porážce Herthy nezabránil

Poprvé v sezóně bodovaly Brémy, které doma porazily Mönchengladbach přesvědčivě 3:0. Dvakrát se trefil peruánský útočník Pizzaro, který do Werderu nedávno přestoupil z londýnské Chelsea.

Hertha Berlín prohrála na hřišti Bochumi 0:1 a podruhé za sebou v domácí soutěži nebodovala. Porážce nezabránil ani český gólman Václav Drobný. Gól mu dal krátce po přestávce alžírský stoper Yahia, který po přímém kopu propálil přízemní střelou špatně postavenou zeď.

Berlínský klub prožil neúspěšný týden. Prohrál totiž i ve čtvrtečním úvodním zápase Evropské ligy na hřišti Bröndby Kodaň.

Německá fotbalová liga - 3. kolo:
Bochum - Hertha Berlín 1:0 (47. Yahia), Brémy - Mönchengladbach 3:0 (22. a 38. Pizarro, 88. Naldo), Wolfsburg - Hamburk 2:4 (51. Misimovič, 55. Martins - 3. vlastní Benaglio, 6. Elia, 74. Petrič, 89. Castelen).

Reklama

Související témata: