Hlavní obsah

Štajner pálil ostrými, hattrick mu upřel sudí

PRAHA

Kdyby útočníka Hannoveru Jiřího Štajnera nenechal rozhodčí v zápase bundesligy na hřišti Norimberku opakovat penaltu, mohl se blýsknout hattrickem. Nakonec dal góly dva a zařídil svému klubu vítězství 2:0. Se třemi brankami se teď dělí o prvenství v tabulce kanonýrů.

Foto: Mark Keppler, ČTK/AP

Jiří Štajner z Hannoveru (druhý zprava) se raduje se spoluhráči z branky.

Článek

„Já a král střelců? Neblázněte, od toho jsou v bundeslize jiní,“ usmíval se zkušený matador do telefonu při pětihodinové cestě autobusem do Hannoveru. „Kdyby to takhle šlo dál, samozřejmě bych se nezlobil. Ale liga je teprve na začátku a nedá se to přeceňovat. Hlavně že jsme vyhráli,“ oddychl si po premiéře pod novým koučem Bergmannem.

Dosavadní trenér klubové rezervy převzal v týdnu provizorně mužstvo po Dieteru Heckingovi, který odstoupil z funkce. „Začátek nám nevyšel. Vypadli jsme z poháru s týmem ze čtvrté ligy, pak prohra v Berlíně a domácí remíza s Mohučí. Kritika byla silná, ale co vím, tak trenér odešel sám. Takhle to aspoň prezentovali,“ vysvětlil Štajner. „Řekli, že Bergmann povede tým minimálně do reprezentační pauzy. Příští kolo máme doma Hoffenheim a slyšel jsem, že kdyby se dařilo, mohl by zůstat i dál.“

Opakovanou penaltu Štajner neproměnil

V zápase se mezi střelce zapsal hned v první půli, když využil přihrávku za obranu. „Stačilo mi balón píchnout špičkou kolem gólmana,“ popisoval. Krátce po přestávce se po faulu na něj kopala penalta a sám si hned stavěl míč. V minulém kole nakonec pokutový kop proměnil. „Teď taky, šlo to nahoru k tyči, ale sudí nechal penaltu opakovat. Prý tam někdo vběhl dřív, ale moc se mi to nezdálo. Napodruhé jsem to kopnul úplně stejně, šlo to skoro do šibenice, dal jsem ránu, ale gólman to parádně vytáhl ze šibenice,“ prozrazoval.

Chuť si spravil v samotném závěru, kdy si ve vápně zasekl míč kolem obránce a střelou pod břevno přidal druhý gól. „Už ani nevím, kdy jsem se trefil dvakrát v jednom zápase. V minulé sezóně to nebylo, to jsem dával góly jen po jednom,“ marně lovil v paměti Štajner, který doufá, že mu góly pomohou k nominaci do reprezentace na kvalifikaci.

V bundeslize ho zatím nejvíc překvapuje tápání Bayernu, který tentokrát prohrál v Mohuči. „Ale oni mají vždycky pomalejší rozjezd. Je tam nový trenér, chvilku bude trvat, než si to sedne. Asi se na ně bude valit velká vlna kritiky, přesto se s nimi pořád musí počítat jako s aspiranty na titul,“ dodal Štajner.

Reklama

Související témata: