Hlavní obsah

Galásek s fotbalem nekončí, v Německu bude hrát pátou ligu

NORIMBERK

Bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Galásek bude dál hrál fotbal, ale už ne na vrcholové úrovni. Šestatřicetiletý záložník se podle agentury SID dohodl na spolupráci s účastníkem páté nejvyšší soutěže v Německu FSV Erlangen-Bruck.

Článek

Stotisícové město Erlangen leží vedle Norimberku, kde Galásek s rodinou žije. Už po minulé sezóně, kterou odehrál v dresu bundesligové Borussie Mönchengladbach, se nechal slyšet, že v budoucnosti už nechce dojíždět nikam daleko od svého bydliště.

Nakonec si bývalý hráč Baníku Ostrava, nizozemského Tilburgu, Ajaxu Amsterodam a Norimberku zvolil za své další působiště amatérské mužstvo, které loni postoupilo do Bavorské ligy.

Zástupci Erlangenu zatím dohodu s Galáskem nepotvrdili. "Směřujeme k tomu, ale ještě zbývá vyjasnit pár detailů," citovala agentury SID funkcionáře klubu Ralpha Glässera.

Za národní tým odehrál Galásek 69 zápasů. S reprezentací se rozloučil loni po mistrovství Evropy. Nyní ho čekají zápasy před pár stovkami diváků a nejspíš boj o udržení. Erlangen je po devíti utkáních těsně nad pásmem sestupu.

Reklama