Hlavní obsah

Veterán Lehmann má smůlu - nejprve Oktoberfest, teď zase páteř!

STUTTGART/ PRAHA

Nehorázná smůla stíhá v posledních dnech bývalého gólmana německé fotbalové reprezentace Jense Lehmanna. Poté, co ho vedení bundesligového VfB Stuttgart vyřadilo z kádru, neboť se o víkendu zúčastnil proslulého pivního Oktoberfestu, si při tréninku poranil páteř a zřejmě bude muset skončit s fotbalem.

Článek

Na veterána v bráně bundesligového Stuttgartu Jense Lehmanna dopadá jedna rána za druhou. O víkendu ho přistihli a vyfotili, jak se po prohře svého týmu s Kolínem nad Rýnem 0:2 zúčastnil tradičních pivních slavností a vedení klubu nemělo s devětatřicetiletým brankářem slitování. Bez milosti ho vyřadilo z kádru pro středeční utkání Německého poháru s VfB Lübeck.

A nic mu nepomohlo, že se zúčastnil charitativní akce, kterou spolupořádala jeho manželka.  „Uznávám, bylo to bez svolení klubu, trest proto přijímám,“ přijal trest Lehmann. A nic mu nepomohlo, že s trenérem Stuttgartu Markusem Babbelem hrávali společně za národní mužstvo.

A aby nebylo smůly dost, při středečním tréninku začal někdejší gólman AC Milán a Arsenalu pociťovat silné bolesti v oblasti páteře. Důkladná lékařská prohlídka odhalila deformaci několika plotének a doktoři proto nařídili Lehmannovi klid a doporučili, aby uvažoval o konci fotbalové kariéry. Gólman, jenž s německou reprezentací získal stříbro a bronz na dvou světových šampionátech, chtěl skončit už před rojkem, nakonec ale ještě se Stuttgartem smlouvu prodloužil.

V Německu se vehementně spekuluje o tom, že Lehmannovým nástupcem ve Stuttgartu by se mohl stát český gólman ve službách Herthy Berlín Jaroslav Drobný.

Reklama

Související témata: