Hlavní obsah

Bayern jen remizoval 1:1 se Schalke a klesl na osmé místo

MNICHOV

Fotbalisté Bayernu Mnichov remizovali ve 12. kole německé ligy se Schalke 1:1 na domácím hřišti a klesli až na osmou příčku. Svěřenci Louise van Gaala pokračují ve špatných výkonech a na vedoucí Leverkusen ztrácejí už šest bodů. Po úterní prohře s Bordeaux je Bayern navíc i na pokraji vyřazení z Ligy mistrů.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov smutně odcházejí do kabin po remíze se Schalke.

Článek

Skóre v mnichovské Allianz Aréně otevřel po půl hodině hry domácí belgický stoper Van Buyten, který se po přímém kopu rychle zorientoval a odražený míč zblízka dopravil do odkryté branky. Remízu zajistil hostům dvě minuty před přestávkou rovněž ze standardní situace hlavičkující Joel Matip. Osmnáctiletý záložník tak skóroval při svém debutu v dresu Schalke.

"Všechny přehráváme, ale nedostáváme se do šancí. Je to neuvěřitelné. Celý problém je v tom, že nedáváme góly," citovala agentura AP Van Gaala.

Úřadující mistr Wolfsburg otočil zápas s Hoffenheimem, který na jeho stadionu porazil 2:1 a po dvou remízách v domácí soutěži opět zvítězil. První branku zařídil po dvaceti minutách přesnou hlavičkou domácí útočník Ibiševič. V 52. minutě ale nejprve vyrovnal jeho spoluhráč z bosenské reprezentace Misimovič a obrat dokonal už o pět minut později nejlepší střelec minulé sezony Grafite, který čekal na gól téměř dva měsíce.

Obránce Wolfsburgu Jan Šimůnek, jenž patří do výběru nového trenéra reprezentace Michala Bílka pro přípravný turnaj ve Spojených arabských emirátech, znovu nebyl ani na lavičce náhradníků.

Popáté za sebou nedokázali v bundeslize zvítězit fotbalisté Stuttgartu. Účastník Ligy mistrů jen bez branek remizoval na trávníku Mönchengladbachu a patří mu čtrnáctá pozice.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Bayern Mnichov - Schalke 1:1 (31. Van Buyten - 43. Matip), Bochum - Freiburg 1:2 (65. Klimowicz - 23. Butscher, 90.+2 Reisinger), Hoffenheim - Wolfsburg 1:2 (23. Ibiševič - 52. Misimovič, 57. Grafite), Mohuč - Norimberk 1:0 (38. Soto), Mönchengladbach - Stuttgart 0:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.