Hlavní obsah

Šimák se v bundeslize stěhuje, ze Stuttgartu odchází do Mohuče

PRAHA

Český fotbalový záložník Jan Šimák odchází z bundesligového VfB Stuttgart do desátého celku tabulky 1.FSV Mohuč. Tam se jednatřicetiletý středopolař domluvil s vedením klubu na smlouvě do června 2011. K týmu se pak rodák z Tábora připojí po středeční lékařské kontrole.

Článek

„Jan Šimák disponuje ofenzivní kvalitou, což by naši hru mělo vhodně doplnit,“ nechal se pro klubový web slyšet manažer týmu Christian Heidel. „Tento přestup navíc přišel vhod i naší hospodářské politice,“ přiznal Heidel.

K novým Šimákovým spoluhráčům bude patřit i krajan Filip Trojan, a patrně nejen on si bude přát, aby nová akvizice týmu napomohla k většímu počtu vstřelených branek. „Je to hráč, který nám může okamžitě pomoct," poznamenal na adresu zkušeného fotbalisty trenér Mohuče Thomas Tuchel.

Šimák, jenž do velkého fotbalu nakouknul v české lize v Blšanech, působil doposud v Německu již ve čtyřech klubech. V dresech Hannoveru, Leverkusenu a Stuttgartu nastoupil v bundeslize k rovným padesáti zápasům. Po působení v pražské Spartě okusil i angažmá ve druholigové německé Jeně, kde si jej v létě 2008 vyhlédli pozorovatelé VfB.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.