Hlavní obsah

Dortmund nastřílel Hannoveru čtyři góly a vede ligu o čtyři body

DORTMUND

Fotbalisté Dortmundu porazili v 11. kole německé ligy Hannover 4:0 na jeho hřišti. Utkání rozhodl už v 11. minutě svou pátou bundesligovou brankou Japonec Šindži Kagawa. Po sobotní prohře Mohuče navýšila Borussia svůj náskok v čele tabulky na čtyři body.

Článek

Dortmund sice ve čtvrtek ztratil v Evropské lize remízou s Paris St. Germain, v domácí soutěži ale navázal na svou impozantní formu. V lize dosud prohrál jen v úvodním kole s Leverkusenem a remizoval před čtrnácti dny s Hoffenheimem. Stoprocentní bilanci si drží na hřištích soupeřů, kde vyhrál i na šestý pokus.

Za třemi body nasměroval už v úvodu Borussii levačkou Kagawa, uklidnění ale přinesla hostům až 72. minuta, kdy rychlou akci zakončil Barrios. Za dalších pět minut šťouchl zbytečně hannoverský Haggui kopačkou do hlavy ležícího Blaszczykovského a putoval rovnou do sprchy. Nařízenou penaltu Sahin neproměnil, vzápětí však zvýšil na 3:0 Lewandowski. Konečnou podobu dal výsledku v nastaveném čase Blaszczykowski.

Hannover dostal čtyřbrankový příděl podruhé za sebou, v minulém kole podlehl stejným poměrem Hoffenheimu. Čtvrtá prohra z posledních pěti zápasů pro něj znamená propad ze šestého na desáté místo.

Stuttgart se díky domácí výhře 6:0 nad Brémami dostal ze sestupových pozic. Účastník Evropské ligy má v bundeslize patent na vysoká vítězství - ve čtvrtém kole dokázal nastřílet ještě o gól víc a vyprovodil 7:0 Mönchengladbach. Kromě dvou střeleckých představení však dokázal získat tři body už jen jednou. Werder prohrál čtvrté soutěžní utkání v řadě.

Hned trojnásobné zastoupení měl český fotbal v Leverkusenu. Hosté z Kaiserslauternu s Janem Morávkem a Jiřím Bílkem v sestavě se překvapivě ujali vedení, Leverkusen s Michalem Kadlecem však potvrdil roli favorita a utkání obrátil na 3:1. Bayer stáhl na třetím místě ztrátu na druhou Mohuč na tři body, za vedoucím Dortmundem zaostává o bodů sedm.

Německá fotbalová liga - 11. kolo:
Hannover - Dortmund 0:4 (11. Kagawa, 72. Barrios, 81. Lewandowski, 90.+1 Blaszczykowski), Leverkusen - Kaiserslautern 3:1 (38. a 84. Sam, 68. Helmes - 15. Dick), Stuttgart - Brémy 6:0 (31. a 45. Cacau, 10. Marica, 68. Gentner, 73. Niedermeier, 86. Boka).

Reklama

Související témata: