Hlavní obsah

Bayern přehrál Norimberk a posunul se na šesté místo bundesligy

BERLÍN

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili ve 12. kole německé ligy Norimberk 3:0. Svého soupeře přeskočili v tabulce a dostali se na šesté místo. V přímém souboji o posun na čtvrtou příčku zvítězil díky brance v nastavení Freiburg v Hoffenheimu 1:0.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Bayern si hladce poradil s Norimberkem

Článek

Bayern zůstává zatím bodově za očekáváním, v bundesligové sezoně se mu ještě nepodařilo připsat si dvě vítězství v řadě. Proti Norimberku otevřel úřadující mistr skóre už v 10. minutě. Po narážečce s Kroosem nalezl před prázdnou brankou Pranjič střelce Gomeze, který míč uklidil ze dvou kroků do sítě. Na 2:0 zvýšil bezpečně proměněnou penaltou obránce Lahm.

Přinejmenším stejně jako tři body potěšil fanoušky ve vyprodané Allianz Areně start Francka Ribéryho. Francouzský záložník se vrátil na hřiště po téměř dvouměsíční rekonvalescenci po zranění kotníku. Na trávník vtrhnul v 71. minutě ve velkém stylu, už po čtyřech minutách posadil míč z rohu na hlavu Gomeze, který uzavřel skóre. Několik dalších Ribéryho ostrých centrů spoluhráči nevyužili.

Vyrovnaný zápas mezi týmy Hoffenheimu a Freiburgu, které do něj vstupovaly shodně s 18 body, směřoval dlouho k remíze. Až patnáct vteřin před koncem minutového nastavení udeřil nečekaně útočník Cissé a svou desátou ligovou brankou poslal Freiburg na čtvrté místo tabulky.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Hoffenheim - Freiburg 0:1 (90.+1 Cissé), Bayern Mnichov - Norimberk 3:0 (10. a 75. Gomez, 57. Lahm z pen.).

Reklama

Související témata: