Hlavní obsah

Wolsburg remizoval na hřišti St. Pauli a potřetí v řadě nevyhrál

BERLÍN

Fotbalisté Wolfsburgu ve 13. kole německé ligy remizovali se St. Pauli 1:1. V bundeslize se jim nepodařilo zvítězit již třikrát po sobě. Naopak domácí St. Pauli přerušilo nepříjemnou sérii, která čítala čtyři porážky v řadě. V souboji týmů nacházejích se v sestupovém pásmu zdolali hráči Kolína nad Rýnem 1:0 Stuttgart díky penaltě Podolského.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Zklamaní fotbalisté Wolfsburgu

Článek

Wolfsburgu chyběl kvůli svalovým problémům kanonýr Grafite a jeho absence byla znát. Střelecké trápení protrhnul až jeho obvyklý parťák z útoku Džeko, když v 54. minutě proměnil v branku přihrávku Diega. V té chvíli ale jen vyrovnával na konečných 1:1. Hamburský tým se už v prvním poločase ujal vedení po rohu Kruseho, který razantní hlavičkou zužitkoval stoper Thorandt.

Hráči St. Pauli si po remíze v tabulce o místo pohoršili, svěřenci Steva McClarena naopak polepšili. I tak je jedenáctá příčka a zisk patnácti bodů ze třinácti ligových kol pro "Vlky" zklamáním.

Stuttgart nastřílel ve dvou předchozích kolech dohromady devět branek, na domácím hřišti proti poslednímu Kolínu nad Rýnem se však navzdory řadě šancí neprosadil. Stuttgartští se dožadovali odpískání několika pokutových kopů, penaltu ovšem zahrávali jen hosté. Osm minut před koncem ji bezpečně proměnil Podolski. Díky jeho čtvrté brance v sezoně se Kolín bodově dotáhl na svého soupeře a na poslední místo tabulky odsunul Mönchengladbach.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Stuttgart - Kolín nad Rýnem 0:1 (82. Podolski z pen.), St. Pauli - Wolfsburg 1:1 (28. Thorandt - 54. Džeko).

Reklama

Související témata: