Hlavní obsah

Leverkusen vyhrál v Hamburku a je druhý. Bayern rozstřílel St.Pauli

MNICHOV

Souboj českých fotbalistů Davida Jarolíma a Michala Kadlece skončil v německé lize lépe pro obránce Kadlece, jehož Leverkusen vyhrál v Hamburku 4:2 a posunul se na druhé místo neúplné tabulky. Soutěž vede s jedenáctibodovým náskokem Dortmund po výhře 2:0 nad Brémami.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Fotbalista Bayeru Leverkusen Arturo Vidal (třetí zleva) dává vlastní gól do sítě Reneho Adlera v bundesligovém utkání s Hamburkem.

Článek

Venku neporažený Leverkusen, který zvítězil na hřišti HSV poprvé od roku 2006, prodloužil svou sérii bez prohry v bundeslize na sedm utkání. Naopak domácí nebodovali počtvrté z posledních pěti zápasů a na devátém místě se jim vzdalují pohárové příčky.

Hosty poslal do vedení po třiceti minutách záložník Sidney Sam, zbývajících pět branek padlo až po přestávce. Nejprve se do obou branek trefil Chilan Arturo Vidal. Náskok hostů zvýšil Brazilec Renato Augusto a vlastní gól si vstřelil i domácí brankář Frank Rost, jenž opět dostal přednost před Jaroslavem Drobným. Na konečných 2:4 z pohledu Hamburku korigoval střídající Nizozemec Eljero Elia.

Fotbalisté Hamburku (zleva) David Jarolím, Ruud van Nistelrooy a Paolo Guerrero po gólu na 1:3 v utkání s Leverkusenem. foto: ČTK

Jistý podzimní mistr Dortmund pokračuje v suverénních výkonech: na svém stadionu si připsal sedmé vítězství za sebou a celkově čtrnácté v sezoně. Vestfálský celek poslal do vedení už v deváté minutě turecký záložník Nuri Sahin, skóre zdvojnásobil v 70. minutě Japonec Šinži Kagawa svým osmým zásahem v sezoně. Brémy i přes několik slibných šancí na hřištích soupeřů ve čtvrtém utkání po sobě nevyhrály a neskórovaly.

Obhájce titulu Bayern Mnichov porazil ligového nováčka St. Pauli 3:0 a na domácím hřišti vyhrál popáté za sebou. První gól vstřelil v Allianz Aréně v 17. minutě turecký záložník Hamit Altintop. Náskok domácích pojistil až v 72. minutě z penalty obránce Philipp Lahm, který potrestal vyloučení brankáře Thomase Kesslera za faul na Thomase Müllera. Skóre uzavřel jedenáct minut před koncem Francouz Frank Ribéry svou premiérovou ligovou trefou v sezoně. St. Pauli vyšlo v posledních čtyřech venkovních utkáních bodově i střelecky naprázdno.

V matných výkonech pokračuje Wolfsburg, který remizoval 0:0 na půdě nováčka Kaiserslauternu a popáté za sebou uhrál v domácí soutěži pouze nerozhodný výsledek. Celé utkání odehrál v záloze domácích Jan Morávek.

Německá fotbalová liga - 16. kolo:
Bayern Mnichov - St. Pauli 3:0 (17. Altintop, 72. Lahm z pen., 79. Ribéry), Hamburk - Leverkusen 2:4 (48. vlastní Vidal, 79. Elia - 30. Sam, 61. Vidal, 66. Renato Augusto, 78. vlastní Rost), Hoffenheim - Norimberk 1:1 (55. Compper - 87. Eigler), Kaiserslautern - Wolfsburg 0:0, Kolín nad Rýnem - Frankfurt 1:0 (56. Clemens), Dortmund - Brémy 2:0 (9. Sahin, 70. Kagawa).

Reklama

Související témata: