Hlavní obsah

Leverkusen porazil St. Pauli a na Dortmund ztrácí pět bodů

LEVERKUSEN

Fotbalisté Leverkusenu v německé lize pokračují ve stíhání vedoucího Dortmundu, na který pět utkání před koncem ztrácejí pět bodů. Bayer v neděli v 29. kole porazil St. Pauli 2:1, přestože nováček soutěže na jeho hřišti vedl.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) se mohl radovat z další výhry.

Článek

Domácí se v BayAreně proti předposlednímu celku tabulky dlouho trápili a v 58. minutě dokonce inkasovali úvodní branku. Přes nedůrazné obránce se prosadil záložník hamburského klubu Charles Takyi. Leverkusen, za který odehrál úvodní hodinu reprezentační bek Michal Kadlec, však nakonec překvapení nedopustil. V 66. minutě nejprve vyrovnal útočník Stefan Kiessling a jedenáct minut po něm dokonal obrat střídající středopolař Lars Bender.

Domácí zvítězili v bundeslize popáté za sebou, ale příští týden je čeká těžký duel na půdě mistrovského Bayernu Mnichov. Naopak St. Pauli nebodovalo v sedmém utkání po sobě a zůstává na sestupovém sedmnáctém místě.

O další dva body zpět je poslední Mönchengladbach, který deklasoval na svém stadionu Kolín nad Rýnem 5:1 a dál bojuje o záchranu.

Německá fotbalová liga - 29. kolo:
Mönchengladbach - Kolín nad Rýnem 5:1 (34. a 39. Reus, 29. Arango, 65. Daems z pen., 67. Nordtveit - 50. Novakovič), Leverkusen - St. Pauli 2:1 (66. Kiessling, 77. Bender - 58. Takyi).

Reklama

Související témata: