Hlavní obsah

V Hamburku pějí ódy na "tvrďáka" a "mašinu" Drobného

Hamburk

Fotbalový brankář Jaroslav Drobný z Hamburku si za svůj heroický výkon v nedělním bundesligovém utkání proti Leverkusenu (1:1) vysloužil obdiv fanoušků, spoluhráčů a šéfů týmu. Česká reprezentační dvojka nastoupila do zápasu navzdory zranění palce a vynikajícím výkonem pomohla sestupem ohroženému klubu alespoň k bodu.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Jaroslav Drobný na reprezentačním srazu

Článek

Drobný si na úterním tréninku po nešťastném zásahu míčem poranil na palci levé ruky kloubní pouzdro a natrhl vazy. I když byl jeho nedělní start hodně ohrožený, díky úspěšné léčbě a odhodlání se dvaatřicetiletý Čech do branky postavil.

"Drobný je mašina. Chtěl za každou cenu hrát. U mladého gólmana by si člověk řekl, že to riziko je příliš vysoké. Ale je to zkušený člověk, který své tělo dobře zná," uvedl sportovní ředitel Hamburku Frank Arnesen.

Také trenér Thorsten Fink tvrdil, že Drobný nechtěl za žádnou cenu zůstat na lavičce. "Hned po tom zranění mi říkal: 'Trenére, to půjde'. Lékaři se domnívali, že to bude tak tak. Ale 'Drobo' je tvrďák, ten se umí kousnout," ocenil kouč českého brankáře. "V zápase nebylo zranění palce vůbec znát. To bylo úžasné," dodal.

Drobný se proti Bayeru prezentoval velmi vydařeným výkonem, zaujal především na konci prvního poločasu zákrokem nohou proti volnému reprezentačnímu spoluhráči Michalu Kadlecovi. "Naprosto skvěle to chytil," poznamenal střelec hamburského gólu Mladen Petrič.

Obránce HSV Dennie Aogo přidal: "Nechápu, jak to zvládl. Lékaři si mysleli, že je nemožné, aby Jaroslav hrál. Ale on je mimořádný charakter. Takový, jaké fanoušci zbožňují," dodal Aogo. Příznivci Hamburku skutečně oslavovali po zápase Drobného ještě v době, kdy už všichni ostatní hráči severoněmeckého celku byli v kabině.

Navzdory své oblibě u fanoušků a spolehlivým výkonům není jisté, zda Drobný v HSV zůstane i v příští sezoně. Platný kontrakt ještě na další ročník má, nicméně na spadnutí je příchod Reného Adlera právě z Leverkusenu. Spekuluje se tedy, že Drobného klub prodá, německý tisk před časem psal o jeho odchodu do Bayernu Mnichov, kde by měl zkušený Čech dělat dvojku německé reprezentační jedničce Manuelu Neuerovi.

Reklama