Hlavní obsah

VIDEO: Robben při penaltě selhal a tupě zíral. Subotič mu to vytmavil

DORTMUND

V boji o německý titul to byl zřejmě rozhodující moment. Jindy oslavovaná hvězda selhala. Arjen Robben dal Bayernu naději, vzápětí ho v souboji s lídrem tabulky Dortmundem potopil pokaženou penaltou. Jen nevěřícně zíral, kritických gest se nedočkal od spoluhráčů, vytmavil mu to ovšem dortmundský stoper Neven Subotič, který těžce nesl nařízení pokutového kopu. I přes něj Dortmund uhájil vedení 1:0 a v tabulce má na prvním místě před svým rivalem k dobru 6 bodů.

Neproměněná penalta Arjena Robbena

 
Článek

Sám Robben si pro penaltu došel, sudí Knut Kircher po jeho střetu s brankářem Borussie Romanem Weidenfellerem jednoznačně rozhodl, protesty domácích byly marné, jejich těsné vedení se otřásalo v základech. Ale Nizozemec, který nedbal na zásadu, že faulovaný hráč na pokutový kop nechodí, si s nabídnutou šancí neporadil. Brankáře nepřekonal.

Ani ve zbylých necelých pěti minutách už Bayern vyrovnat nestihl. „Věřil jsem si, dal jsem deset nebo jedenáct penalt v řadě, ale teď jsem selhal," nasadil Robben smutný tón po duelu. Už na hřišti v tradičním postoji s rukama za hlavou jen tupě zíral před sebe.

Snad ani nevnímal Subotiče, který mu zblízka do obličeje chrlil slova, jistě ne lichotivá.

„Přihrál to, doufal jsem, že bůh to vidí," láteřil Subotič na Robbenovu adresu v přesvědčení, že o penaltový faul nešlo.

„Dortmund už asi bude mistrem," usoudil Robben, leč naděje na trofej si v téhle sezóně stále ještě může dělat. Bayern se s Dortmundem střetne ve finále Německého poháru a hlavně je ve hře o finále v Lize mistrů na svém vlastním hřišti. Jenže v cestě stojí gigantická překážka - madridský Real.

Reklama

Související témata: