Hlavní obsah

VIDEO: Baráž Düsseldorf - Hertha se dohrála na žádost policie. Ta měla obavu z krveprolití

Berlín

Hertha Berlín se odvolala k Německému fotbalovému svazu proti výsledku úterní odvety baráže o účast v bundeslize na hřišti Fortuny Düsseldorf. Podle klubu českého obránce Romana Hubníka, jenž po remíze 2:2 sestoupil z první ligy, by neměl být výsledek zápasu uznán kvůli chaosu v jeho závěru. Svaz se bude odvoláním zabývat v pátek.

Diváci vbíhají na hřiště ještě před koncem zápasu.

 
Článek

V úterý večer těsně před závěrečným hvizdem vtrhli na trávník natěšení příznivci Fortuny a rozhodčí i hráči hostů před nimi utekli do kabin. Zbývající dvě minuty se dohrávaly až po zásahu policie a zhruba dvacetiminutové pauze.

"Šlo o bezpečnost našich hráčů, normální průběh zápasu už nebyl možný. Hráči měli strach. Už to nebyl sport. Proto jsme pověřili našeho právníka Christopha Schickhardta, aby podal proti výsledku zápasu formální protest," uvedl dnes na tiskové konferenci manažer Herthy Michael Preetz.

Podle Schickhardta se zápas dohrával na doporučení policie. Prý se obávala, že v případě předčasného ukončení by mohlo dojít k násilnostem. "Rozhodčí chtěl utkání ukončit, policie se ale obávala, že by se mohla situace ještě vyhrotit. Dokonce padala taková slova jako krveprolití," uvedl právník berlínského týmu, jenž první barážový zápas na vlastním hřišti prohrál 1:2.

Šance Herthy na úspěch jsou podle něj vysoké. "Ve svazových stanovách jasně stojí, že zápas za takových okolností nemůže být započítán, nýbrž se musí opakovat," uvedl Schickhardt.

Vedení Düsseldorfu je přesvědčeno, že výsledek zůstane v platnosti. "Chtěl bych zdůraznit, že fanoušci nevběhli na hřiště kvůli násilnostem, ale kvůli radosti. Mysleli si, že zápas už byl ukončen," prohlásil manažer Fortuny Wolf Werner.

Svaz zahájil disciplinární řízení s oběma kluby a zároveň se čtyřmi hráči Herthy. Levan Kobiašvili údajně po závěrečném hvizdu uhodil rozhodčího Wolfganga Starka do týla, jeho tři spoluhráči Thomas Kraft, Christian Lell a Andre Mijatovič prý sudího uráželi.

Reklama