Hlavní obsah

Liga mistrů nás namlsala, chceme o ni letos zase hrát, přiznává před vstupem do bundesligy Kadlec

Na závěr přípravy si zahráli hráči Bayeru Leverkusen s Neapolí i Liverpoolem, v soutěžní předehře rozstříleli v Německém poháru Jenu. V sobotním podvečeru vyrukuje Leverkusen ve Frankfurtu k prvnímu zápasu nového ročníku bundesligy. „Samozřejmě že do sezóny vstupujeme s předsevzetím skončit na jedné z prvních šesti příček a dostat se zase do evropských pohárů,“ potvrzuje český legionář Michal Kadlec ambice svého klubu.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Michal Kadlec je na start bundesligy nachystán, jeho střelecké kopačky rovněž.

Článek

Letošní letní příprava bundesligových klubů byla hodně atypická, neboť trvala nezvykle dlouho. Vy jste sice měl díky startu na evropském šampionátu jisté úlevy, ale přesto - jak jste ji snášel?

Opravdu šlo o přípravu abnormálně dlouhou. Spoluhráči už trénovali celé tři týdny, když jsem se k nim po mistrovství Evropy a dovolené připojil. Na nějaké individuální tréninky už proto nebyl čas a začal jsem pěkně zostra s mužstvem.

Přitom jste se musel zase přeškolovat z role stopera, kterou máte v české reprezentaci, na místo krajního obránce. Jak těžké toto přivykání bylo?

Týden, dva mi trvalo, než jsem si zvykl. Na levém kraji obrany, kde hraji v Leverkusenu, je to přece jen jiné než na místě stopera v národním týmu. Musím víc kmitat, běhat nahoru dolů, od trenéra mám víc úkolů. Už jsem to ale rozdýchal, a protože jsem zdravý a cítím se v pohodě, žádný problém nemám.

První kolo bundesligy
Pátek Dortmund - Brémy 2:1
Sobota (15.30): Moenchengladbach - Hoffenheim, Freiburg - Mainz, Augsburg - Fort. Düsseldorf, Hamburger SV - Norimberk, Fürth - Bayern Mnichov, 18.30: Eint. Frankfurt - Leverekusen, 20.45: Stuttgart - Wolfsburg.
Neděle (17.30): Hannover - Schalke 04.

S jakými ambicemi vůbec váš Leverkusen do letošní bundesligové sezóny vstupuje?

Nemění se, každý rok jsou stejné. Chceme skončit v tabulce v první šestce, abychom si znovu zahráli evropské poháry. V předchozí sezóně jsme dokonce okusili Ligu mistrů, která nás namlsala. Chtěli bychom se do ní proto zase dostat, což ovšem není a nebude ani trochu snadné. Kvalitních týmů s podobnými touhami je v bundeslize hodně.

V loňské sezóně jste skončili v bundesligové tabulce nakonec pátí, takže jste se dostali „jen" do Evropské ligy. Jaké jsou evropské pohárové touhy Leverkusenu?

Jsme nasazeni přímo do základní skupiny Evropské ligy, takže uvidíme, koho nám přisoudí los. Ale je jasné, že i v Evropě se chceme dostat co nejdál.

Zmínil jste se, že mužstev s ambicemi na titul a první příčky v tabulce je v bundeslize hodně. Koho favorizujete vy?

Určitě týmy, které hrály o titul v loňské sezóně - tedy Dortmund a mnichovský Bayern. K nim se zřejmě přiřadí Schalke, hodně se mluví o Wolfsburgu, v popředí chceme figurovat i my. Ale je dost možné, že zase vyletí nějaké mužstvo, s nímž nikdo nepočítá. Loni se to třeba povedlo Mönchengladbachu, který měl mimořádnou sezónu a nakonec skončil čtvrtý. To všechno ale ukáží až první kola bundesligy.

Reklama