Hlavní obsah

Hoffenheim - Wolfsburg 6:2Wolfsburg tvrdě narazil. Místo posunu na čtvrté místo schytal debakl

Berlín
Aktualizováno

Po čtyřech soutěžních výhrách v řadě fotbalisté Wolfsburgu tvrdě narazili v německé lize na hřišti Hoffenheimu, kde schytali debakl 2:6. Promarnili tak možnost vystřídat na čtvrtém místě tabulky Schalke, které v sobotu podlehlo Bayernu Mnichov 1:5. Frankfurt otočil zápas se Stuttgartem a po domácí výhře 2:1 je dvanáctý. Útočník Václav Kadlec zůstal ve vítězném celku jen mezi náhradníky.

Článek

Hoffenheim si jasnou výhrou upevnil desáté místo a soupeři oplatil nedávné vyřazení ve čtvrtfinále Německého poháru. Domácí poprvé skórovali již ve 4. minutě a v poločase vedli hlavně zásluhou dvou branek Anthonyho Modestea 4:1.

Čtvrt hodiny před koncem hosté snížili, ale následně byl po faulu vyloučen Christian Träsch a Hoffenheim díky penaltě a další trefě ještě vyšperkoval svou výhru. Svou sérii bez porážky v bundeslize prodloužil už na pět utkání.

Frankfurt prohrával doma se Stuttgartem po půlhodině zápasu, kdy se trefil rakouský útočník Martin Harnik. V druhém poločase už to vypadalo, že domácí po pádu Tranquilla Barnetty dostanou šanci zahrávat pokutový kop, hlavní rozhodčí jej ale po poradě s pomezním odvolal.

O šest minut později hostující Alexandru Maxim ve vyložené šanci netrefil prázdnou branku a domácí trestali. Nejprve se v 80. minutě prosadil Jan Rosenthal a minutu před koncem přisoudil Eintrachtu tři body šestou ligovou trefou Alexander Meier.

Stuttgart prohrál v lize poosmé v řadě a od barážové pozice ho dělí jen lepší skóre.

Německá fotbalová liga - 23. kolo:
Hoffenheim - Wolfsburg 6:2 (39. a 43. Modeste, 4. Firmino, 37. Süle, 82. Salihovič z pen., 86. Schipplock - 15. Dost, 76. Perišič),
Eintracht Frankfurt - Stuttgart 2:1 (80. Rosenthal, 89. Meier - 31. Harnik)

Reklama

Související témata: