Hlavní obsah

Pocta pro Jarolíma. Hamburk pro něj uspořádá rozlučkový zápas s řadou hvězd

Hamburk

Devět sezón, které se mu nikdy z paměti nevymažou. Fotbalový záložník David Jarolím prožil v Hamburku nejkrásnější období kariéry a klub na něj nezapomněl. Bývalý český reprezentant už sice svou profesionální kariéru v červenci uzavřel, vedení bundesligového celku se s ním ale chce v rámci benefičního zápasu oficiálně rozloučit. Informovaly o tom oficiální internetové stránky HSV.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jarolím (vlevo) v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Jarolím působil v Hamburku v letech 2003 až 2012. Celkem za něj odehrál 342 utkání, v nichž zaznamenal 19 gólů.

Se svým dlouholetým kapitánem se Hamburk rozloučí 28. března 2015 v rámci exhibičního duelu, na který obdržela pozvánku řada někdejších hvězd HSV. V Imtech Areně by se měli divákům představit třeba Zé Roberto, Sergej Barbarez, Émile Mpenza, Nigel de Jong, nebo Ivica Olič.

"Tento zápas bude poctou pro muže, který je jedinečný a byl příkladem všem v HSV," řekl na čtvrteční tiskové konferenci ředitel Hamburku Dietmar Beiersdorfer.

Hamburk mu zůstal v srdci

Pětatřicetiletý Jarolím působil po odchodu z Hamburku ještě krátce ve francouzském Evianu, odkud zamířil do Mladé Boleslavi. Ve středočeském klubu se sešel se svým otcem Karlem Jarolímem, hlavním trenérem A-mužstva.

Na začátku července letošního roku se ze zdravotních důvodů rozhodl svou bohatou profesionální kariéru ukončit. Hamburk mu zůstal v srdci, v hanzovním městě má stále byt a jeho dcera často nosí triko s logem HSV.

Reklama

Související témata: